Επίθεση εναντίον καταστημάτων και περιουσιών Σύρων στην πόλη Καϊσερί (Καισάρεια) στην κεντρική Τουρκία, εξαπέλυσαν χθες το βράδυ, Κυριακή 30/06, ομάδες ανδρών, μετά τη σύλληψη Σύρου που φέρεται να παρενόχλησε ένα παιδί, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

*Διαβάστε εδώ: Τζο Μπάιντεν: Τα σενάρια αντικατάστασής του πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου - Τι εξετάζουν οι Δημοκρατικοί

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητα των οποίων ελέγχθηκε από το AFP, δείχνουν άνδρες να σπάνε τη βιτρίνα παντοπωλείου, το οποίο ανήκε σε Σύρους και να το πυρπολούν.

Σε άλλα βίντεο, νεαροί άνδρες επιτίθενται σε δίκυκλα και οχήματα με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα στην ίδια συνοικία στο νότιο τμήμα της Καϊσερί, όπου ζουν πολλοί πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία.


«Δεν θέλουμε πια τους Σύρους!»

Άλλα καταστήματα και περιουσίες Σύρων έγιναν επίσης στόχος επιθέσεων, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Δεν θέλουμε πια τους Σύρους! Δεν θέλουμε πια ξένους!», φώναζε ένας άνδρας σε βίντεο που τραβήχτηκε στη διάρκεια της νύκτας.

Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην πόλη, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία, όπως μετέδωσε το DHA.

Οι αρχές του Καϊσερί ζήτησαν από τους κατοίκους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, διευκρινίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι το 5χρονο παιδί, θύμα παρενόχλησης, είναι επίσης συριακής καταγωγής.