Τέσσερις νεκροί και έξι αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη νοτιοανατολική Ελβετία το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές.

*Διαβάστε εδώ: Ομοφοβική επίθεση στον Καναδά: Όχλος ανδρών ξυλοκόπησε βάναυσα ζευγάρι γυναικών - Τους επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο -όπου η κοιλάδα του Μάτζια επλήγη σοβαρά το Σάββατο 29/06 από καταρρακτώδεις βροχές-, οι τέσσερις νέοι αγνοούμενοι είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 1/07.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο καντόνι αυτό της νοτιοανατολικής Ελβετίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2dfvnwdp5mh)
Στο γειτονικό καντόνι του Βαλέ, νοτιοδυτικά, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην κωμόπολη Σάας-Γκρουντ, ένας 67χρονος γερμανός υπήκοος που παγιδεύτηκε από τα νερά και πνίγηκε σε υπόγειο ξενοδοχείου της πόλης.

Η τύχη ενός άλλου ανθρώπου εξακολουθεί να αγνοείται σ' αυτό το καντόνι, σύμφωνα με τις αρχές.


Ελβετία: Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία

Παράλληλα, καθώς ο ποταμός Μάτζια παρέσυρε μια γέφυρα κοντά στο Τσέβιο, δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση στο άνω τμήμα της κοιλάδας, παρά μόνο με αεροπλάνα και ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να αποκαταστήσει γρήγορα την οδική πρόσβαση.

Χθες, Δευτέρα 1/07, η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σ' ένα μέρος της κοιλάδας, καθώς και η παροχή πόσιμου νερού.

Στο καντόνι του Βαλέ, οι βροχές και μια υπερχείλιση του Ροδανού προκάλεσαν πολύ σημαντικές υλικές ζημιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e5eg0jt91t)