Για «εξαφάνιση» του Εμανουέλ Μακρόν κάνει λόγο το Politico, ενώ η Γαλλία ετοιμάζεται για τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή. Την τελευταία φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη δημόσια, φορούσε σκούρο σακάκι αεροπόρου, γυαλιά ηλίου Top Gun και μαύρο καπέλο του μπέιζμπολ.

Η ινκόγκνιτο ροκ σταρ εμφάνισή του, αφότου ψήφισε την Κυριακή στην παραθαλάσσια πόλη Le Touquet, προσέλκυσε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ειδησεογραφικά κανάλια. Όμως, παρά αυτή τη στιγμή της κομψότητας, η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν έχει κάνει ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Εκτός από τις προγραμματισμένες διεθνείς υποχρεώσεις, δεν τον έχει δει κανείς να κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, διαπιστώνει το Politico.

Διαβάστε ακόμα: Γαλλία: Μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών η Λεπέν - Τελευταία δημοσκόπηση της δίνει έως 220

Δεν βγαίνει μπροστά ο Μακρόν, για το καλό του κόμματος

Την περασμένη Κυριακή, αντί ο Μακρόν να εμφανιστεί στην τηλεόραση για να παρηγορήσει τους τραυματισμένους στρατιώτες του μετά την εντυπωσιακή ήττα στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, το Μέγαρο των Ηλυσίων εξέδωσε μια σύντομη δήλωση του προέδρου που καλούσε σε ενότητα.

Για πρώτη φορά, η κεντρώα συμμαχία του Μακρόν, ήδη μελανιασμένη και χτυπημένη μετά την ήττα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, δίνει μια απελπισμένη μάχη χωρίς τον ηγέτη της αλλά, σύμφωνα με μια εκτίμηση, η πραγματικότητα είναι ότι οι σύμμαχοί του δεν τον θέλουν στην προεκλογική εκστρατεία: Το πρόσωπο του Μακρόν αφαιρείται ακόμη και από τα έντυπα της προεκλογικής εκστρατείας.

«Του είπαν να σταματήσει [την προεκλογική εκστρατεία]… Και δεν είναι πραγματικά ότι άκουσε το μήνυμά μας, είναι περισσότερο ότι αναγκάστηκε να το ακούσει», δήλωσε στέλεχος του κόμματος της Αναγέννησης, στον οποίο παραχωρήθηκε ανωνυμία για να συζητήσει ένα ευαίσθητο θέμα.

«[Ο πρόεδρος] υποτίμησε πόσο πολύ το κοινό απωθήθηκε από την προσωπικότητά του», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g2iy6em47d)