Παιδί-θαύμα θεωρείται ο 12χρονος Σουμπόρνο Μπάρι, ο οποίος είναι ο νεότερος μαθητής που έχει αποφοιτήσει ποτέ από το γυμνάσιο Malverne στο Malverne της Νέας Υόρκης, παρακάμπτοντας την 5η, 6η, 7η, 9η και 11η τάξη, και ετοιμάζεται να μπει στο κολέγιο.

*Διαβάστε εδώ: Βρετανία: Τεράστιος καρχαρίας 7,5 μέτρων βγήκε σε παραλία

Η οικογένεια του Σουμπόρνο σχεδίασε την εκπαίδευσή του έτσι ώστε να συναναστρέφεται περισσότερες σχολικές ώρες με παιδιά της ηλικίας του και να μεγαλώσει φυσιολογικά.

Η Rebecca Gottesman, διευθύντρια της σχολικής συμβουλευτικής K-12 στο Malverne Union Free School District, είπε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Σουμπόρνο στην 4η δημοτικού και ότι ακόμη και ύστερα από 25 χρόνια στην εκπαίδευση, ήταν ο πιο εντυπωσιακός μαθητής που είχε δει ποτέ.


"Ο Σουμπόρνο είναι ο καλύτερος μαθητής που έχω γνωρίσει ποτέ ακαδημαϊκά"

«Κάθε χρόνο, οι σχολικοί σύμβουλοι καλούνται εκ μέρους των μαθητών που κάνουν αίτηση σε αυτά τα κολέγια να απαντήσουν στην ερώτηση: Είναι ένας από τους πιο εξαιρετικούς μαθητές που έχετε δει ποτέ στην καριέρα σας; Και μπορώ να πω χωρίς οποιαδήποτε αμφιβολία ότι ο Σουμπόρνο είναι ο καλύτερος μαθητής που έχω γνωρίσει ποτέ ακαδημαϊκά», είπε ο Gottesman στο «Good Morning America» του ABC.

Ο 12χρονος Σουμπόρνο ανέφερε ότι παρόλο που οι άλλοι συμμαθητές του γνώριζαν τα ταλέντα του, πάντα του συμπεριφέρονταν φιλικά, σαν να ήταν όπως κάθε άλλος μαθητής.

12-year-old "prodigy" graduating from Long Island high school at top of class