Σαρωτική ήταν η νίκη για τους Εργατικούς στις εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, οδυνηρή η νύχτα για τους Τόρις.

Ο Κιρ Στάρμερ ήταν ο σαρωτικός νικητής, κερδίζοντας το όριο των 326 εδρών, που συνιστά αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων, την ώρα που ο Ρίσι Σούνακ ζήτησε συγγνώμη προς τον λαό και τους Συντηρητικούς μετά τη συντριβή του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hhl73qu3r5)

Και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να διαγράφεται όχι μόνο στις μεγάλες οθόνες της Oxford Street, αλλά και στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

kir_starmer

vretanikes-ekloges-starmer-sounak-10_jpg




Πανηγύρια στο στρατηγείο Στάρμερ

Η νίκη του διαφαίνονταν εδώ και καιρό, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για αυτή, οι δημοσκοπήσεις ήταν ξεκάθαρες πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εκλογές και το αποτέλεσμα δεν ξάφνιασε κανέναν, αλλά επιβεβαίωσε το αέρα των Εργατικών, με τη χαρά στα γραφεία τους στο Λονδίνο να μην περιγράφεται.

Ο 61χρονος δικηγόρος είχε πλατιά χαμόγελα, συνοδευόταν από την σύζυγό του Βικτώρια, τη νέα Πρώτη Κυρία της Βρετανίας πλέον, η οποία επίσης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά τους.

Ανάλογο το κλίμα σε όλο το κόμμα και τα στελέχη του γραφείου του, υπήρχαν πανηγυρισμοί, χαρές χαμόγελα.


Θλίψη στις τάξεις των Τόρις μετά τη συντριπτική ήττα του Σούνακ

Στο στρατόπεδο των Τόρις το κλίμα ήταν ζοφερό, μετά την τρομερή ήττα του Ρίσι Σούνακ, ίσως τη μεγαλύτερη στην ιστορία του κόμματός του το οποίο όμως ήταν τα τελευταία 13 χρόνια στην εξουσία.

Το κόμμα συνετρίβη χάνοντας 246 έδρες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές και χάνοντας την εξουσία και η βαριά ήττα αποτυπώθηκε και στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή της Ρίσι Σούνακ ο οποίος στο μήνυμά του όταν ανακοίνωσε ότι κέρδισαν τις εκλογές οι Εργατικοί, ήταν βαθιά λυπημένος και σκυθρωπός, όπως και η σύζυγός του.

Ο Ρίσι Σούνακ με δηλώσεις του ως απερχόμενος πρωθυπουργός αποχαιρέτησε την Ντάουνινγκ Στριτ και ζήτησε συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την ήττα των Τόρηδων. Όπως είπε θα αποσυρθεί από την ηγεσία του κόμματος.


shunak_paraitis