Σε ακόμα μια λεκτική γκάφα προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Αυτή τη φορά, το φραστικό ατόπημά του αφορούσε το φύλο του, με τον ίδιο να δηλώνει σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφεια «WURD», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, διήρκεσε λίγο λιγότερο από 15 λεπτά. Η δημοσιογράφος Άντρεα Λόουφουλ Σάντερς ήταν αυτή που του έκανε ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις που είχε στο παρελθόν με τους μαύρους Αμερικανούς, σχολιάζει η Daily Mail.

Joe Biden claims he's a 'black woman' in concerning post-debate interview

Πώς την «πάτησε»

Ο Μπάιντεν ήθελε πιθανότατα να δώσει έμφαση στον διορισμό της Καμάλα Χάρις ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλλον, θυμήθηκε ότι είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανικού προέδρου των ΗΠΑ και τα «θαλάσσωσε» λέγοντας, ότι είναι περήφανος στο να υπηρετεί με μαύρο πρόεδρο. Η αναφορά του προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο αφορά την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που διορίστηκε από τον ίδιο το 2022.

Με αφορμή τη νέα γκάφα του 81χρονου Αμερικανού προέδρου πληθαίνουν οι εκκλήσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του με τον ίδιο να έχει στυλώσει τα πόδια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πάει πουθενά.