«Θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, ύστερα από το αποτέλεσμα της κάλπης των βουλευτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ανέφερε ότι «κανένα κόμμα δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία» και στη συνέχεια εξέφρασε πως ήταν τιμή του να υπηρετήσει στο αξίωμά του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε δηλώσεις προχώρησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, του οποίου το κόμμα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, ζητώντας να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί αυτή την ήττα» τόνισε ο Μαλενσόν για να προσθέσει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αλλά μαζική λαϊκή ψήφο δυσπιστίας. Ο Μακρόν έχει το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει».

Συγκεκριμένα, τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση». «Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε στη συνέχεια.