Ο πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, Ζορντάν Μπαρντελά, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις εκλογές στη Γαλλία, μίλησε για ιστορικά ποσοστά για τον Εθνικό Συναγερμό, ενώ κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για τη δημιουργία «αβεβαιότητας και αστάθειας», λέγοντας ότι «επικράτησε μια συμμαχία ατιμίας και επικίνδυνων συμμαχιών».

Συγκεκριμένα, ο Ζορντάν Μπαρντελά μίλησε λίγο αφότου τα exit polls έδειξαν ότι ο αριστερός συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου κερδίζει τις περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Οι προβλέψεις τοποθετούν την κεντρώα συμμαχία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη δεύτερη θέση και την ακροδεξιά στην τρίτη.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που στήριξαν την Εθνική Συσπείρωση, ενώ για το μέτωπο της αριστεράς τόνισε ότι «αυτές οι συμμαχίες ρίχνουν  τη Γαλλία στα χέρια της άκρας αριστεράς». «Θα ενισχύσουμε το έργο μας στην αντιπολίτευση» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «ο Μακρόν επέλεξε να παραλύσει τους θεσμούς μας» πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jj6zwh95op)

Ο Ζορντάν Μπαρντελά κατήγγειλε, επίσης, τους πολιτικούς ελιγμούς που οδήγησαν την Εθνική Συσπείρωση να απέχει πολύ από τις προσδοκίες.

«Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός υποψηφίων που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο έκανε στην άκρη για να επιτρέψει σε έναν αντίπαλο να αναμετρηθεί με τον υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού, αυξάνοντας τις πιθανότητες ο πρώτος να νικήσει», τόνισε. «Παρά τις προβλέψεις που θεωρούνται ευρέως απογοητευτικές για το μεταναστευτικό, το εθνικιστικό κόμμα αύξησε τον αριθμό των εδρών του στο κοινοβούλιο σε ένα πρωτοφανές υψηλό επίπεδο. Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την πλειοψηφία, απειλώντας να βυθίσει τη Γαλλία σε πολιτική και οικονομική αναταραχή», είπε.