Αύριο Τετάρτη (10/7) θα ξαναρχίσουν στη Ντόχα οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας, παρουσία των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετέδωσε το αιγυπτιακό κανάλι Al-Qahera News.

Το κανάλι επικαλούμενο μια υψηλόβαθμη πηγή ανέφερε ότι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του Αμπάς Κάμελ, έχει ως αποστολή «την προσέγγιση των απόψεων της Χαμάς και του Ισραήλ», ώστε να συναφθεί μια συμφωνία «το συντομότερο δυνατόν». Η πηγή είπε ότι: «Υπάρχει συμφωνία σε πολλά σημεία», διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν στο Κάιρο την Πέμπτη.

Στη συνάντηση παρών θα είναι και ο επικεφαλής της ισραηλινής Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, είπε στο Reuters πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα του πρακτορείου για κάποιο σχόλιο, ενώ άλλη πηγή ανέφερε ότι στην Ντόχα θα βρεθεί και ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς ο οποίος σήμερα συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.