Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η Κέιτ Μίντλετον να πραγματοποιήσει μία νέα εμφάνιση, μετά την πρώτη της δημόσια έξοδο αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο, την οποία έκανε στις 15 Ιουνίου στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με τη βασιλική οικογένεια, προκειμένου να γιορτάσει τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου στο Trooping the Colour.

Συγκεκριμένα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αν τελικά θα παραβρεθεί ή όχι στο Wimbledon, ωστόσο, φαίνεται πώς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε συνεννόηση με τη διοργάνωση του δημοφιλούς τουρνουά τένις, έχουν ήδη καταστρώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Το σχέδιο του Παλατιού

Το Παλάτι φέρεται να έχει «προορίσει» ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, για να μοιράσει τα τρόπαια στη θέση της, σε περίπτωση που δεν μπορέσει η ίδια να δώσει το παρών.

Η Κέιτ Μίντλετον, ως προστάτης του ''All England Lawn Tennis and Croquet Club'', ενός βασιλικού ρόλου που έλαβε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2016, φοράει μια ειδική καρφίτσα με φιόγκο στα χρώματα του κλαμπ (σκούρο πράσινο και μωβ) και παραδοσιακά δίνει τα βραβεία στους πρωταθλητές.

Η πριγκίπισσα παρακολουθεί το Wimbledon κάθε χρόνο από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, εκτός από τους αγώνες του 2013 λίγο πριν τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Η Telegraph, σε δημοσίευμά της, αναφέρει ότι η Μπιργκίτα, η Δούκισσα του Γκλόστερ μπορεί να είναι αυτή που θα παρουσιάσει τα βραβεία στους τελικούς του Wimbledon το Σαββατοκύριακο, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία συνεχίζει να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο, δεν είναι διαθέσιμη. Υπενθυμίζεται ότι η 78χρονη Δούκισσα του Γκλόστερ είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδερφο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Ρίτσαρντ, δούκα του Γκλόστερ.

brigkita
Φωτογραφία: Associated Press

Όπως η Κέιτ, έτσι η Μπιργκίτα είναι φανατικός οπαδός του τένις με σχετική προστασία. Η Δούκισσα του Γκλόστερ είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Lawn Tennis Association για 25 χρόνια, υποστηρίζοντας το κυβερνών σώμα για το τένις στη Μεγάλη Βρετανία. 

Είναι πλήρους απασχόλησης μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρόσφατα έγραψε βασιλική ιστορία με την ιδιότητά της ως Royal Lady του Most Noble Order of the Garter, καθώς έγινε η πρώτη μη εξ αίματος γαλαζοαίματη, που δεν είναι παντρεμένη με τον μονάρχη ή τον διάδοχο που διορίζεται στη θέση αυτή.

Αναμένεται, λοιπόν, να δούμε, κατά πόσο η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια νέα δημόσια εμφάνιση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόφαση αυτή βασίζεται στις υποδείξεις της ιατρικής της ομάδας.