Τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στην κωμόπολη Αμπασάν, κοντά στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κυβερνείου της περιοχής.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι εκτοπισμένες γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλοι 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το νέο πλήγμα των IDF.

Σε βίντεο που μετέδωσε το «Al Jazeera» έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επιδρομής, ενώ φαίνεται πως εκείνη την ώρα στην αυλή του σχολείου βρισκόταν αρκετός κόσμος, με νεαρά παιδιά να παίζουν μπάλα.

Δείτε το βίντεο

Γάζα: Η τέταρτη ισραηλινή επίθεση σε σχολικό κτίριο

Πρόκειται για την τέταρτη ισραηλινή επίθεση που πλήττει σχολικό κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές μαζικής εκκένωσης για τμήματα του Χαν Γιούνις και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιβάλλει «στοχευμένη λιμοκτονία» στον πληθυσμό της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πρόκειται να συνεχιστούν την Τετάρτη στο Κατάρ και την Πέμπτη στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 38.243 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 88.243 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς εκτιμάται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Φωτ.: Al Jazeera English