Ένας άνδρας συνελήφθη στην προσπάθειά του να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα, τα οποία είχε στριμώξει στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ένας ταξιδιώτης εντοπίστηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την προσπάθειά του να περάσει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ στη συνοριακή πόλη Σενζέν. Η σύλληψη έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Τελωνείο της Κίνας την Τρίτη.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει από τους ελέγχους, ωστόσο οι τελωνειακοί υπάλληλοι, υποψιασμένοι από την παράξενη συμπεριφορά του, τον σταμάτησαν και προχώρησαν σε έλεγχο. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν τα φίδια στριμωγμένα μέσα στο παντελόνι του, σε μια προσπάθεια να τα περάσει λαθραία.

"Κατά τον έλεγχο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν γεμάτες με έξι σακούλες με κορδόνια από καμβά και σφραγισμένες με ταινία", ανέφερε η ανακοίνωση.

"Μόλις τις άνοιξαν διαπιστώθηκε ότι κάθε σακούλα περιείχε ζωντανά φίδια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα", προστίθεται.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 104 από τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων των φιδιών γάλακτος και των φιδιών καλαμποκιού, πολλά από τα οποία ήταν μη ενδημικά είδη.

Ένα συνοδευτικό βίντεο έδειχνε δύο συνοριοφύλακες να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες με κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους διακίνησης ζώων στον κόσμο, αλλά οι αρχές έχουν πατάξει το παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια.