Σε κατηγορηματική διάψευση των εικασιών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον προχωρά ο Λευκός Οίκος, που δίνει μάχη να πείσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για νευροεκφυλιστική νόσο εν μέσω δημοσιευμάτων.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l96jkput89)
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιμένει πεισματικά ότι δεν παραιτείται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, παρά τις εσωκομματικές πιέσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l54r9s8t41)
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, αρνήθηκε σθεναρά ότι ο Μπάιντεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, εκτός των τακτικών εξετάσεων που κάνει. Η Jean-Pierre επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν έχει εξεταστεί τρεις φορές από νευρολόγο, αλλά αρνήθηκε να πει γιατί ένας ειδικός επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες, υποστηρίζει το ρεπορτάζ.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκάλεσε τον Μπάιντεν να λάβει μέρος σε νέο ντιμπέιτ ή σε έναν αγώνα γκολφ, για να αποδείξει τις ικανότητές του


Neurologist comments on Biden's health


Τζο Μπάιντεν: «Σίγουρα έχει Πάρκινσον» λέει κορυφαίος νευρολόγος

Ένας κορυφαίος νευρολόγος υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Τομ Πιτς, ειδικός με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι είναι «γεγονός» ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν πάσχει από εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου - ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να τον διαγνώσει «από την άλλη πλευρά ενός εμπορικού κέντρου», είπε στο NBC.

«Τα κινητικά του συμπτώματα εκφυλίζονται», δήλωσε ο Πιτς. «Έχει εκφυλισμό του εγκεφάλου. Δείξτε μου τη μαγνητική τομογραφία. Δείξτε μου ότι δεν έχει. Σίγουρα έχει. Οι παρκινσονισμοί είναι ένας όρος-ομπρέλα για τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου που περιλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον», ανέφερε σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Πιτς, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια και ειδικός με έδρα τη Νέα Υόρκη, πιστοποιημένος τέσσερις φορές από το διοικητικό συμβούλιο, ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με την κατάσταση του προέδρου στα διάφορα διαδικτυακά προφίλ του. Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο Πιτς δεν αναφέρει πουθενά οποιαδήποτε εξειδίκευση στη νόσο του Πάρκινσον. Περιγράφει την εξειδίκευσή του στο LinkedIn σε σχέση με τους πονοκεφάλους, την πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις, αλλά όχι τη νόσο του Πάρκινσον.


«Η ακαμψία και η δυσκολία εύρεσης λέξεων τυπικά χαρακτηριστικά του νευροεκφυλισμού»

Μιλάει τακτικά στα μέσα ενημέρωσης για θέματα υγείας που βρίσκονται στην επικαιρότητα, συμπεριλαμβανομένης της μάχης της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν. Ο νευρολόγος υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν «σίγουρα» πάσχει από Πάρκινσον και βλέπει ανθρώπους σαν κι αυτόν «20 φορές την ημέρα».

«Είναι ειρωνικό γιατί έχει ακριβώς αυτά τα τυπικά χαρακτηριστικά του νευροεκφυλισμού: δυσκολίες στην εύρεση λέξεων -και αυτό δεν είναι απλώς "Ω, δεν μπόρεσα να βρω τη σωστή λέξη"- αυτό είναι αποτέλεσμα εκφυλισμού της περιοχής του εγκεφάλου που αφορά στην ανάκτηση λέξεων», είπε.

Ο Πιτς δεν έχει εξετάσει ποτέ προσωπικά τον Μπάιντεν, αλλά δήλωσε ότι αυτό που είδε στο ντιμπέιτ είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των ατόμων με αυτή την πάθηση. «Παρατηρείτε ότι όταν γυρίζει, είναι ένα είδος στροφής με φραγμό στο τέλος, δεν είναι μια γρήγορη στροφή», δήλωσε στο NBC News.

«Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Πάρκινσον - είναι η ακαμψία και η βραδυκινησία, η αργή κίνηση. Και έχει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, ειδικά με τη χαμηλή φωνή που είπαν ότι ήταν κρυολόγημα - η υποφωνία, η μικρή μονότονη φωνή όπως αυτή με την πάροδο του χρόνου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Πάρκινσον» είπε.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι οι αγώνες του Μπάιντεν για να ξεπεράσει τον τραυλισμό του ως νεαρός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που πιστεύει ο Πιτς ότι αντιμετωπίζει τώρα. «Αυτό δεν είναι ένα θέμα ουρανίσκου ή μια ασυμφωνία λόγου», είπε. «Συν την ακαμψία, τη μονότονη φωνή».


‘I Disagree’: Karine Jean-Pierre Fires Back At Reporter's Question About Letter From Biden’s Doctor

Λευκός Οίκος: «Ο Τζο Μπάιντεν έχει επισκεφθεί νευρολόγο τρεις φορές»

Η Daily Mail απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο για σχόλια. Απάντησαν με ένα στιγμιότυπο της νευρολογικής ενότητας από την περίληψη της υγείας του Μπάιντεν τον Φεβρουάριο μετά τον ετήσιο καθιερωμένο έλεγχο.

Ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει πιέσεις μετά τις αναφορές ότι ο προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο και ειδικό για τη νόσο του Πάρκινσον στον Λευκό Οίκο.

Υπήρξαν φρενήρεις εικασίες σχετικά με την προβληματική υγεία του Μπάιντεν, η οποία έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το καταστροφικό πρώτο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, με την εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου να ρίχνει λάδι στη φωτιά τη Δευτέρα λέγοντας ότι ο πρόεδρος έχει επισκεφθεί νευρολόγο τρεις φορές.

Τη Δευτέρα o γιατρός του Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή με την άδεια τόσο του Μπάιντεν όσο και του γιατρού Κέβιν Κάναρντ και επιβεβαίωσε ότι ο Κάναρντ ήταν ο νευρολόγος που αξιολόγησε τον πρόεδρο σε κάθε μία από τις τρεις ιατρικές εξετάσεις του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Αλλά οι περισσότερες επισκέψεις του Κάναρντ στον Λευκό Οίκο ήταν σύμφωνα με τον ρόλο του ως ειδικού που ήταν συνδεδεμένος με την Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου, αντιμετωπίζοντας ασθενείς για ένα ευρύ φάσμα νευρολογικών θεμάτων στον Λευκό Οίκο επί δώδεκα χρόνια, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Το προφορικό «τσεκ ιν» με τον γιατρό του

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες ότι είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί και εξακολουθεί να διαβεβαιώνει πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά αρνήθηκε να δηλώσει αν υποβάλλεται σε τακτικές, επίσημες εξετάσεις.

«Κοιτάξτε, κάνω ένα γνωστικό τεστ κάθε μέρα», είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC την Παρασκευή, καθώς αναφέρθηκε στα καθήκοντα που αντιμετωπίζει καθημερινά σε μια αυστηρή δουλειά. «Κάθε μέρα κάνω αυτό το τεστ. Σε ό,τι κάνω. Ξέρετε, δεν κάνω μόνο προεκλογική εκστρατεία, αλλά διευθύνω και τον κόσμο».

Μετά το ντιμπέιτ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έκανε προφορικό «τσεκ ιν» με τον γιατρό του. Όμως, τα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του παραμένουν, ειδικά μετά την πρώτη του συνέντευξη μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου, η οποία ελάχιστα βοήθησε να περιοριστούν οι φόβοι. Αρκετοί Δημοκρατικοί είχαν ζητήσει από τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα μετά το ντιμπέιτ και επανέλαβαν την επιθυμία τους αυτή μετά τη χθεσινή συνέντευξη στο ABC.