H 84χρονη Νάνσι Πελόζι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλεύτρια από το 1987 έως και σήμερα και επί σειρά ετών σύμμαχος του Τζο Μπάιντεν, κάλεσε νωρίτερα σήμερα τον 81χρονο ηγέτη των Δημοκρατικών να επανεξετάσει την προεδρική υποψηφιότητά του υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «ο χρόνος τελειώνει» ενώ πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να λάβει μια απόφαση.

Η άλλοτε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μιλιώντας στην εκπομπή «Morning Joe» του δικτύου MSNBC είπε ότι θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν «ό,τι και αν εκείνος αποφασίσει».

Παρόλα αυτά η ίδια υπογράμμισε ότι θα ήθελε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Μπάιντεν έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μόλις μία εβδομάδα μετά το αποτυχημένο προεδρικό debate της 27ης Ιουνίου. 

«Η Πελόζι είναι η πιο υψηλόβαθμη πολιτικός των Δημοκρατικών που έχει μέχρι στιγμής καλέσει τον Μπάιντεν να σκεφτεί να αποχωρήσει», σχολιάζουν οι New York Times.