«Κανείς δεν νίκησε» στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου η συμμαχία της αριστεράς πήρε την πρώτη θέση, χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, μπροστά από το στρατόπεδο Μακρόν και την ακροδεξιά.

Σε μια επιστολή του προς τους Γάλλους πολίτες που δημοσιεύθηκε στον περιφερειακό Τύπο, ο Μακρόν κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, στο κράτος δικαίου, στον κοινοβουλευτισμό, σε έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στην προάσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας, να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο για τη συγκρότηση μιας ισχυρής πλειοψηφίας, αναγκαστικά πολλαπλής, για τη χώρα».

Διατηρεί τον Ατάλ πρωθυπουργό

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον πρωθυπουργό του να παραμείνει «προς το παρόν για τη σταθερότητα της χώρας», όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ είχε προαναγγείλει ότι θα επιδώσει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Γαλλίας, όπως το θέλει η γαλλική πολιτική παράδοση, και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του για όσο διάστημα χρειαστεί.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός είχε αποχωρήσει από το πρωθυπουργικό μέγαρο Ματινιόν και μετέβη στο Ελιζέ για να υποβάλει την παραίτησή του στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ωστόσο, δεν την έκανε δεκτή, με τον Γκαμπριέλ Ατάλ να παραμένει στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l7f4r827e1)