Δασοφύλακες εντόπισαν και σκότωσαν κροκόδειλο που είχε κατασπαράξει ένα 12χρονο κορίτσι την προηγούμενη εβδομάδα στην Αυστραλία.

Τα ίχνη του παιδιού είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου όταν κολυμπούσε στο ποτάμι κοντά στην Παλάμπα, μια απομακρυσμένη κοινότητα μόλις 350 κατοίκων. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή πλωτών και εναέριων μέσων.

Δύο ημέρες αργότερα, εντοπίστηκαν ανθρώπινα υπολείμματα και κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στη 12χρονη. Τα σημάδια από τα σαγόνια του κροκόδειλου ήταν εμφανή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ήταν η πρώτη θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου σε άνθρωπο, στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, από το 2018.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, η αστυνομική διεύθυνση αναφέρει ότι δασοφύλακες εντόπισαν και σκότωσαν την Κυριακή τον κροκόδειλο, μήκους 4,2 μέτρων, ο οποίος κατασπάραξε το παιδί.

Αυστραλία: Στη Βόρεια Επικράτεια ζουν περισσότεροι από 100.000 κροκόδειλοι

«Όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τρομερό αντίκτυπο στην οικογένεια (της 12χρονης) και η τοπική αστυνομία εξακολουθεί να προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Έρικα Γκίμπσον, μεταφέροντας έκκληση να γίνει σεβαστή η επιθυμία της οικογένειας να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπολογίζεται ότι στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας ζουν περισσότεροι από 100.000 κροκόδειλοι, περισσότεροι από κάθε άλλη πολιτεία ή επικράτεια της χώρας.