Θα παραλύσει η Βομβάη σε λίγες ημέρες, για τον γάμο του γιου του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, Mukesh Ambani. Οι εορτασμοί θα είναι τετραήμεροι και το «παρών» θα δώσουν διασημότητες πολιτικοί και η παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ.

Ο γάμος του μικρότερου γιου του δισεκατομμυριούχου Ινδού, του 29χρονου Αναντ Αμπάνι και της συντρόφου του Ραντίκα Μερτσαντ, επίσης 29 ετών είναι το αποκορυφωμα των χλιδάτων εορτασμών που λαμβάνουν χώρα καθόλη τη διάρκεια του έτους και μάλιστα η αστυνομία τον έχει κηρύξει ως δημόσια εκδήλωση, λόγω της παρουσίας Ινδών VIPs και του διεθνούς jet set.

To γεγονός ωστόσο έχει ενισχύσει την οργή των ντόπιων, καθώς οι δρόμοι κοντά στον χώρο, το πολυτελές Jio World Convention Centre, ιδιοκτησίας του ομίλου Ambani's Reliance στη Βομβάη θα είναι ανοιχτοί μόνο για τα οχήματα των καλεσμένων από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βομβάη είναι διάσημη για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της, ιδιαίτερα αυτή την εποχή του χρόνου, κατά την περίοδο των μουσώνων.

Η κυκλοφορία έχει ήδη μειωθεί αρκετά γύρω από την περιοχή και γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης, που κοσμείται με φώτα και κόκκινα λουλούδια. Κατιφέδες και έντονα κίτρινα φώτα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσουν τα δέντρα έξω από την έπαυλη των 27 ορόφων του Αμπάνι. Και ενώ οι διοργανωτές φαίνεται να μην είναι τόσο ικανοποιημένοι με το ποιοι θα παρευρεθούν, αναμένεται να είναι το γεγονός της χρονιάς.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο Τζάστιν Μπίμπερ έδωσε μία ιδιωτική συναυλία για εκατοντάδες καλεσμένους, ενώ ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες με τη νύφη και τον γαμπρό που φορούσαν παραδοσιακές ινδικές ενδυμασίες υψηλής ραπτικής.



Τα... γλέντια έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς πάντως, αφού τον περασμένο Μάρτιο η Ριάνα τραγούδησε σε τρεις ξεχωριστές προγαμήλιες εκδηλώσεις στο δυτικό Γκουτζαράτ, με 1.200 καλεσμένους μεταξύ τον οποίων ήταν και ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ktmyhc2af5)

Κρουαζιέρα με dj set

Τον Μάιο, η οικογένεια έκανε έκπληξη μια 3ήμερη κρουαζιέρα στους καλεσμένους του γάμου, από την Ιταλία στη Γαλλία. Το event περιελάμβανε ένα DJ set με τον David Guetta, την Katy Perry και τον Pitbull.

Ποιος είναι ο Αμπάνι

Ο πατέρας του γαμπρού είναι ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Είναι επίσης ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία.

Η His Reliance Industries είναι ένας τεράστιος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, με ετήσια έσοδα άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικογένεια Αμπάντι ασχολείται με από την αγορά τα πετροχημικών, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέχρι τις τηλεπικοινωνίες και το λιανικό εμπόριο.

Η οικογένεια Αμπάνι διαθέτει, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, μια ιδιωτική πολυκατοικία 27 ορόφων, με το όνομα Antila, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Βομβάη. Επίσης, διαθέτει τρία ελικοδρόμια, ένα γκαράζ 160 αυτοκινήτων, έναν ιδιωτικό κινηματογράφο, μια πισίνα και ένα γυμναστήριο.

Οι επικριτές του Αμπάνι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία του άνθισε κυρίως λόγω των πολιτικών του διασυνδέσεων στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και στη συνέχεια υπό την κυριαρχία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι μετά το 2014.

Ο γιος του και γαμπρός, έχει πτυχίο από το Brown University, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Reliance Industries, και επιβλέπει την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης ενέργειας του ομίλου.

Διαχειρίζεται επίσης ένα κέντρο διάσωσης ζώων έκτασης 3.000 στρεμμάτων (σχεδόν 1.200 εκταρίων) που ονομάζεται Vantara στο Jamnagar της πολιτείας Γκουτζαράτ, τη γενέτειρα της οικογένειας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jh4ym2n875)

Το προφίλ της νύφης

Η 29χρονη νύφη, είναι κόρη του μεγιστάνα της φαρμακοβιομηχανίας Βίρεν Μέρσαντ. Επίσης, είναι η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας Encore Healthcare, σύμφωνα με τη Vogue.