Τρικυμία προκάλεσε στα ταραγμένα νερά της αμερικανικής πολιτικής η δήλωση του Τζορτζ Στεφανόπουλος, που «τελειώνει» τον Τζο Μπάιντεν: «Δεν μπορεί να βγάλει ακόμη τέσσερα χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ».

Περίπου ένα 24ωρο μετά την περίφημη συνέντευξη στο δίκτυο ABC News, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος ρωτήθηκε τυχαία από περαστικό, χωρίς να προσδιορίσει την ταυτότητά του και χωρίς να αναγνωρίζεται από το αθλητικό ντύσιμό του: «Πιστεύετε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί;» δίνοντας την παραπάνω απάντηση. Το βίντεο της απάντησής του αναρτήθηκε από τον ιστότοπο TMZ, που, όπως διευκρινίζει, ο ήχος δεν είναι πολύ καλός, όμως η ταυτότητά του δεν αμφισβητείται.


Μάλιστα, ο ίδιος ο Στεφανόπουλος βλέποντας το βίντεο το επιβεβαίωσε: «Νωρίτερα απάντησα σε έναν περαστικό. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει», ενώ και το κανάλι ABC News, μέσω του εκπροσώπου του, Μπρουκς Λάνκαστερ, προέβη σε ξεχωριστή δήλωση ότι «ο Τζορτζ εξέφρασε την προσωπική του άποψη και όχι μια θέση του ABC News».

*Διαβάστε ακόμα: Νευρολόγος για Τζο Μπάιντεν: "Πάσχει σίγουρα από Πάρκινσον" - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l96jkput89)

Μεγαλώνει το ρήγμα στους κόλπους των διχασμένων Δημοκρατικών

Την ώρα που ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως δεν θα παραιτηθεί από την προεκλογική κούρσα, πηχυαίοι τίτλοι εφημερίδων προσπαθούν να κάμψουν την άρνησή του γράφοντας πως «Ψήφος στον Μπάιντεν είναι ψήφος να γίνει η Καμάλα Χάρις μια ώρα αρχύτερα Πρόεδρος»! «Ακόμη και αν κερδίσει ο Μπάιντεν, η Καμάλα θα κυβερνήσει» κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το ρήγμα στους κόλπους των διχασμένων Δημοκρατικών.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις από τις συζητήσεις και τις επαφές βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, χθες Τετάρτη 10 Ιουλίου, για τον 81χρονο νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το Λευκό Οίκο.

«Είναι ο μοναδικός υποψήφιός μας κι ελπίζω να τον στηρίξουμε όλοι» είπε στους δημοσιογράφους ο «ρεαλιστής» βουλευτής Τζέρι Νάντλερ, ενώ «πρέπει να αποσυρθεί, δεν μπορεί να κερδίσει και οι συνάδελφοί μου πρέπει να το αντιληφθούν» δήλωσε ο Μάικ Κουίγκλι, ένας από τους πρώτους που ζήτησαν δημοσίως να αποσυρθεί ο Μπάιντεν.


«Σίγουρα έχει Πάρκινσον»

Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος νευρολόγος δρ Τομ Πιτς υποστήριξε στο NBC πως «κάνει μπαμ από μακριά ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποφέρει από εκφυλιστική εγκεφαλική πάθηση. Τα κινητικά συμπτώματά του είναι εκφυλιστικά. Έχει παρκινσονισμό. Έχει εκφυλισμό του εγκεφάλου. Σίγουρα το έχει». Ο παρκινσονισμός είναι ένας γενικός όρος για τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου, που περιλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον.