Κρίσιμη θεωρείται η αποψινή εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την ώρα που η πολιτική του θέση αποδυναμώνεται, τουλάχιστον με αξιοπρέπεια γράφει σε ανάλυσή του το CNN. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι φωνές υποστηρικτών του τόσο στο Κογκρέσο όσο και στο Χόλιγουντ που τον προτρέπουν να να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, θα αποτελέσει ακόμα ένα «τεστ αντοχής» για τον Αμερικανό πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι χθες ενας από τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές του ζήτησε να εγκαταλείψει την εκλογική μάχη ενώ κάτι αντίστοιχο έπραξε και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η «εξέγερση» για την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν, στην οποία προστέθηκε μόνο μια μικρή μειοψηφία Δημοκρατικών του Κογκρέσου, αλλά φαίνεται να είναι βαθύτερη, αντανακλά τον φόβο που κυριαρχεί τώρα στο Καπιτώλιο ότι ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να να οδηγήσει τους συντηρητικούς να αποκτήσουν μονοπώλιο της εξουσίας στο Κογκρέσο, τον Λευκό Οίκο όπως και το Ανώτατο Δικαστήριο, σχολιάζει το CNN.

«Τα πάντα έχουν παγώσει. Οι χρηματοδότες κρατούν στις τσέπες τα δολάρια τους υπό τον φόβο ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες εάν ο Μπάιντεν παραμείνει υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος».