Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ άνοιξαν τις πόρτες του Λευκού Οίκου και υποδέχθηκαν τους 31 ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ με αφορμή το επίσημο δείπνο της ετήσιας Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα πρόκειται για μία σπάνια κίνηση ενώ οι οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ έβγαλαν την οικογενειακή φωτογραφία έχοντας απλωθεί στις σκάλες και τα μπαλκόνια του Λευκού Οίκου. Η συνάντηση αυτή ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάμερ να γνωρίσει τους ηγέτες της Συμμαχίας ενώ είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο. Τον κ. Στάμερ συνόδευε η σύζυγός του Βικτόρια η οποία ήταν ντυμένη στα κόκκινα. 

Το παρών έδωσε και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος συνοδεύοταν από τη σύζυγό του Ολένα. Επίσης στον Λευκό Οίκο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ. Ακόμη το παρών έδωσαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τη σύζυγό του, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η σύζυγός του. Μόνοι ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Το μενού στον Λευκό Οίκο για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν συνεργάστηκε με τον σεφ του Λευκού Οίκου Cris Comerford και την executive pastry chef του Λευκού Οίκου Susie Morrison ώστε να φτιάξουν το μενού για το δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Προς τιμήν της 75ης επετείου και σε αναγνώριση του ρόλου του Προέδρου Τρούμαν στη συγκρότηση του ΝΑΤΟ, το δείπνο σερβιρίστηκε στο ίδιο σερβίτσιο που είχαν δειπνήσει οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στον Λευκό Οίκο πριν από 25 χρόνια, για την 50ή επέτειο.

Το μενού είχε ως εξής:

Ψητά ροδάκινα Catoctin Mountain
Σαλάτα από ραδίκια, αντίδια και μαρούλι
Ντρέσινγκ από λευκό μπαλσάμικο

Μοσχαρίσιο φιλέτο ψητό στα κάρβουνα και γλώσσα Αλάσκας
Pavé πατάτας, γεμιστά άνθη κολοκύθας
Σάλτσα Persillade

Πανακότα λεμόνι
Κόκκινα μούρα
Παγωτό μασκαρπόνε-μέλι

Κρασιά

Ridge Estate Chardonnay 2021
Morlet Cabernet Sauvignon «Mon Chevalier» 2009
Roederer Estate Brut Rosé

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν μουσικές επιλογές από την Ορχήστρα Δωματίου Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών και μια ειδική παράσταση από τους The United States Army Chorus, The United States Army Strings, The United States Navy Sea Chanters και The United Air Force Singing Sergeants.

Δείτε φωτογραφίες:

lefkos_oikos_14
lefkos_oikos_15


lefkos_oikos_5
lefkos_oikos_10
lefkos_oikos_11
lefkos_oikos_12


lefkos_oikos_6
lefkos_oikos_7
lefkos_oikos_8
lefkos_oikos_9


lefkos_oikos_2
lefkos_oikos_3


lefkos_oikos_4
lefkos_oikos_1