Μία 21χρονη Κινέζα κολυμπούσε στην παραλία Σιραχάμα Οχάμα της Ιαπωνίας με έναν φίλο της αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Ο φίλος της σήμανε άμεσα συναγερμό κι έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της.

 Η νεαρή γυναίκα διασώθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από τις ακτές, ύστερα από 36 ώρες στη θάλασσα.


Ιαπωνία: Το χρονικό της διάσωσης

«Ηταν γύρω στις 19:55 της 8ης Ιουλίου, όταν ενημερωθήκαμε μετά την αναφορά του φίλου της σε ένα μίνι μάρκετ πως αγνοείτο», ανέφερε η τοπική ακτοφυλακή.

Εντοπίστηκε τελικά στα ανοικτά του νότιου άκρου της χερσονήσου Μπόσο της Τσίμπα από ένα φορτηγό πλοίο στις 7.48 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ο αξιωματούχος. Δύο μέλη του πληρώματος ενός μικρότερου κοντινού δεξαμενόπλοιου επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου και πήδηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν.

«Η απόσταση σε ευθεία γραμμή (σ.σ.: μεταξύ της παραλίας και του σημείου διάσωσης) ήταν 80 χλμ., ωστόσο προφανώς παρασύρθηκε σε μεγαλύτερη απόσταση», δήλωσε ντόπιος αξιωματούχος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε αφυδατωθεί. Όπως είπε στους διασώστες, καθώς κολυμπούσε με ένα σωσίβιο, άρχισε να παρασύρεται στα ανοιχτά και δεν μπορούσε να επιστρέψει.