Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ ο οποίος σκότωσε την 25χρονη πρώην του, την 28χρονη αδελφή της και την 61χρονη μητέρα τους ενώ μετά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με τη βαλλίστρα που χρησιμοποίησε για το τριπλό φονικό.

Όταν ο 26χρονος συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί, μεταφέρθηκε με φορείο στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως ο 26χρονος πρώην στρατιωτικός δεν έχει ανακριθεί ακόμα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ο Κλίφορντ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου δέχεται την απαιτούμενη φροντίδα ώστε να μπορέσουν να τον ανακρίνουν ενώ στο μεταξύ εξετάζεται η βαλλίστρα που βρέθηκε.

Ψάχνουν να βρουν το κίνητρό του

Την ίδια στιγμή «στοχευμένες» ήταν σύμφωνα με την αστυνομία οι δολοφονίες των τριών γυναικών της οικογένειας του σχολιαστή του BBC, Τζον Χαντ. Ωστόσο το κίνητρο του 26χρονου προς ώρας είναι άγνωστο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση με την πρώην σύντροφό του είχε λήξει επεισοδιακά.

Ο Κλίφορντ, με καταγωγή από το Ένφιλντ στο νότιο Λονδίνο, εργαζόταν, όπως μεταδίδει το Sky News, ως security έχοντας υπηρετήσει παλαιότερα για έναν χρόνο στον βρετανικό στρατό, το 2022. Όπως μεταδίδει η Daily Μail ο Κλίφορντ παραιτήθηκε επειδή δεν εντυπωσίασε τους ανωτέρους του. Μία γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Ένφιλντ δήλωσε ότι «πάντα έμοιαζε νορμάλ και καλό παιδί. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια ότι είναι περίεργος ή επιθετικός».

Ακόμη βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Κλίφορντ, ο 30χρονος Μπράντλεϊ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 18χρονου Σόμπχαν Καν ο οποίος μαζί με τον 19χρονο Τζάσουα Φράνσις είχαν προκαλέσει ζημιές στην Mustang του μεγαλύτερου των αδερφών Κλίφορντ.

Στο δικαστήριο που τον καταδίκασε το 2018, κατατέθηκε ότι ο Μπράντλεϊ Κλίφορντ, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καταδίωξε με το αυτοκίνητό του το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, τους χτύπησε και γρονθοκόπησε εννέα φορές τον 18χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή.