Η ταβέρνα «Lakis Greek Kitchen» που ανήκει στον Πανίκο Παναγιώτου αποτελεί το αγαπημένο στέκι πολλών ανθρώπων. Ο ελληνοκύπριος έφτιαξε αυτή την ταβέρνα στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χωρίς να ολοκληρώσει το όνειρό του.

Ο Πανίκος Παναγιώτου μαζί με τη σύζυγό του διευθύνουν την ταβέρνα και τα χρήματα που συγκεντρώνει από τα έσοδα τα δωρίζει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η ταβέρνα μπορεί να χωρέσει έως 200 άτομα το βράδυ και το κόστος κατασκευής της άγγιξε τις 17.000 λίρες.

Η Μισέλ, σύζυγός του 44χρονου Παναγιώτου σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με τη βοήθεια εθελοντών και όπως αναφέρει η Daily Mail όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Το χαρακτηριστικό πιάτο τους είναι το κλεφτικό, μαριναρισμένο αρνί και πατάτες που έχουν ψηθεί αργά σε πήλινο στον φούρνο για 8 με 12 ώρες. Τα επιδόρπια περιλαμβάνουν μια σειρά από σπιτικά παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά, κέικ καρύδας και ένα κέικ σοκολάτας που ονομάζεται «Δούκισσα».

Στην επίσημη ιστοσελίδα του μαγαζιού, το περιγράφουν ως «φιλανθρωπική οργάνωση που χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όχημα για να βοηθήσει όσους είναι άποροι. Ιδρύθηκε το 2014 και έκτοτε εξελισσόμαστε σε μια οργάνωση που διευθύνει μια σειρά από έργα και εράνους για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις».




Έχουμε λίστα αναμονής

Όπως τονίζει ο Πανίκος, που είναι πατέρας τριών παιδιών, το Lakis Greek Kitchen έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών ακόμη και από μακρινές χώρες, όπως τις ΗΠΑ, ενώ δέχεται και κρατήσεις αρκετές εβδομάδες πριν.

«Έχουμε λίστα αναμονής. Έχω πει σε ανθρώπους από τη Σκωτία και την Αμερική να έρθουν για να επισκεφθούν το παλιό Walsall, είναι πραγματικά απίστευτο. Ευτυχώς, οι γείτονες δεν ενοχλούνται, είναι φανταστικοί».