Συνεχίζονται οι συζητήσεις στις ΗΠΑ σχετικά με το εάν ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της κούρσας των προεδρικών εκλογών. Πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, όπως αναφέρουν οι New York Times, έχουν πειστεί ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία. Τις τελευταίες ημέρες αυτοί οι συνεργάτες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν ότι πρέπει να το κάνει, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν γνώσει το θέματος, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Μια μικρή ομάδα συμβούλων του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την προεκλογική εκστρατεία δήλωσαν ότι θα πρέπει να πείσουν τον πρόεδρο για διάφορα πράγματα. Τουλάχιστον δύο από τους αυτούς έχουν πει σε συμμάχους τους ότι δεν πιστεύουν ότι πρέπει να προσπαθήσει ο Μπάιντεν να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

Ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να πειστεί ότι δεν κερδίζει τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και να κατανοήσει ότι η νυν αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ. Τέλος, πρέπει να διαβεβαιώσουν τον Τζο Μπάιντεν ότι, σε περίπτωση που αποχωρήσει, η διαδικασία στο Δημοκρατικό Κόμμα για την επιλογή άλλου υποψηφίου θα είναι ομαλή.

Παρά ταύτα, όπως τονίζουν οι New York Times, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποια από τις συζητήσεις έχουν φθάσει στον ίδιο τον Μπάιντεν, δήλωσε ένα από τα πρόσωπα που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις πληροφορίες: «Η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν τον στηρίζει σθεναρά», ανέφερε με νόημα.

Όσοι πάντως βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον πρόεδρο -δηλαδή, οι παλαιότεροι συμβουλοί του, αλλά και μέλη της οικογένειάς του- παραμένουν ανένδοτοι ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει στην κούρσα. Άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις είπε στους NYT ότι δεν γίνονται τέτοιες συζητήσεις στην ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στον Μπάιντεν, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας