Σφοδρές αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στην Ιταλία για την μετονομασία του αεροδρομίου του Μιλάνου σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι», καθώς φαίνεται πως υπάρχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο γύρω από την απόφαση του Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση ελήφθη μόλις 10 μέρες μετά τον θάνατο του μεγιστάνα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου του Μιλάνου, με τον Σαλβίνι πριν λίγες ημέρες να δίνει το «πράσινο φως».

Όμως αμέσως ξέσπασε πολιτική θύελλα. Αν και η Δεξιά επικροτεί την απόφαση, η αντιπολίτευση έχει αντιδράσει έντονα καθώς θεωρεί πως υπήρχαν άλλοι μιλανέζοι που έφυγαν από τη ζωή και άξιζαν να μπει το όνομά τους. 

«Με όλους τους αξιόλογους μιλανέζους που θα άξιζαν αυτό το αξίωμα, τον Μπερλουσκόνι επιλέξατε;» ήταν το ερώτημα που ετέθη, σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ. 

Μάλιστα, ξεκίνησε και ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για εναλλακτικά ονόματα, η οποία ήδη ξεπερνά τις 20.000 υπογραφές.

Ιταλικά ΜΜΕ: «Η κίνηση φέρνει την Μελόνι αντιμέτωπη με τα πυρά της αντιπολίτευσης»

Για το θέμα αντέδρασε και ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ο οποίος σχολίασε πως η ENAC (Εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) ουδέποτε πληροφόρησε τον διαχειριστή αεροδρομίων του Μιλάνου για την απόφαση. Από αυτά προκύπτει πως η απόφαση επάρθη μετά από «παρακάμψεις διαφόρων θεσμών» και «φωτογραφίζουν» την Λέγκα για κινήσεις που γίνονται «σε βάρος της Μελόνι».

Σχολιάζουν μάλιστα πως μπορεί η πρωτοβουλία να ευχαριστεί το Forza Italia, αλλά «φέρνει την Μελόνι αντιμέτωπη με τα πυρά της αντιπολίτευσης». Παράλληλα, η Λέγκα του Σαλβίνι βρίσκεται από χθες στη νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Ομάδα των Πατριωτών, τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, ξεπερνώντας τους Συντηρητικούς της Μελόνι, και όπου μετρά και έναν νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο, τον στρατηγό Βανάτσι, γνωστός για έναν αμφιλεγόμενο βιβλίο με ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις. Πλέον, στην Ιταλία τέθηκε το ερώτημα αν ξεκίνησε ένας «υπόγειος πόλεμος στην πρωθυπουργό».