Την παραμονή του στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής, τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές που του ζητούν να αποσυρθεί και τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι το επιτελείο του μετρούσε στις δημοσκοπήσεις μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.




«H φετινή σύνοδος του NATO ήταν πολύ επιτυχημένη… Αν κάποιος επιτεθεί σε μέλος είναι σαν να επιτεθεί σε όλους μας» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν και αποκάλεσε τον Πούτιν έναν τρελό εγκληματία. «Σήμερα το Κίεβο είναι ακόμα όρθιο. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατότερο και μεγαλύτερο. Δε θα εγκαταλείψω την Ουκρανία» τόνισε. «Είναι σημαντικό, κάθε Αμερικανός πρέπει να αναρωτηθεί: Είναι πιο ασφαλής με το ΝΑΤΟ; Η απάντηση είναι ναι. Η Αμερική είναι δυνατή. Πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο» είπε. Αφού αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας και την πρόοδο που επιτεύχθηκε μετά την προεδρία Τραμπ, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Η ηγεσία μας και οι συνεργασίες μας μετράνε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποψηφιότητά του και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είπε: «Θεωρώ ότι είμαι κατάλληλος για να βάλω υποψηφιότητα. Κέρδισα τον Τραμπ μια φορά, θα το ξανακάνω».

28980639
28980648

Μπάιντεν: Η Καμάλα Χάρις έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος

Για το μπέρδεμα με τον Ζελένσκι, που τον αποκάλεσε Πούτιν, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Είδες να γίνει καμιά ζημιά; Ζήτησα συγνώμη από τον κύριο Ζελένσκι». «Είμαι εδώ για να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα. Αν επανεκλεγώ θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. «Έχουμε περισσότερα να κάνουμε, να τελειώσουμε τη δουλειά».

Σε ερώτηση για την Κάμαλα Χάρις και αν είναι έτοιμη να αναλάβει αν χρειαστεί, απάντησε: «Δε θα την επέλεγα αν δεν θεωρούσα ότι έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος. Έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος, για αυτό τη διάλεξα» τόνισε. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απάντησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπερδεύτηκε και αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις… «Τραμπ» σε μια νέα γκάφα του.  

Μια δημοσιογράφος του CBS ρώτησε τον πρόεδρο Μπάιντεν, τι επιφυλάσσει η ενδεχόμενη παραμονή του στην κούρσα των εκλογών για την πολιτική του κληρονομιά. Ειδικά όταν έχει υπογραμμίσει πόσο ακατάλληλος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε πως δεν τον αφορά η κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του, τον ενδιαφέρει η οικονομία και να καταφέρει να βοηθήσει τον μέσο Αμερικάνο, καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν σε αυτούς. Ανέφερε πως είναι ο πρόεδρος που είναι υπέρ των των σωματείων, αναφέροντας πως παρήγγειλε έρευνα η οποία απέδειξε πως όταν υπάρχουν δυνατά σωματεία, υπάρχει δυνατή οικονομία. Συνέχισε λέγοντας πως είχε την επιλογή να επενδύσει χρήματα στο εξωτερικό για τον πόλεμο των ημιαγωγών, όμως προτίμησε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Πως όταν η μεσαία τάξη ευημερεί, ευημερεί όλος ο κόσμος και οι πλούσιοι. Ενώ οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν το μερίδιό τους σε φόρους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πιθανότητα στην περίπτωση εκλογής του Τραμπ, το ΝΑΤΟ να κάνει πίσω και η Ουκρανία να χάσει μόνιμα τα εδάφη. Αφού επιβεβαίωσε πως σε περίπτωση νίκης του Τραμπ, η Ουκρανία θα χάσει για πάντα τα προσαρτημένα εδάφη, συνέχισε λέγοντας πως δεν μεταφράζω τις εκκλήσεις των ευρωπαίων ηγετών ως «Τζο μείνε» αλλά ως «Τζο νίκα ή θα καταστραφούμε». Είμαι ο κατάλληλος για την δουλειά. Η Ουκρανία δεν θα πέσει όσο είμαστε εδώ.

Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να έχουν την δική τους παραγωγή όπλων και πυρομαχικών. Νέων όπλων, οχημάτων και οπλικών συστημάτων. Μίλησε για τεχνολογίες πολέμου και πως η Ευρώπη και η Ιαπωνία πρέπει να παράγουν τα δικά τους οπλικά συστήματα και κυρίως τα αμυντικά συστήματα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το NBC News μετέδωσε ότι στην καμπάνια του Μπάιντεν αξιολογούν στο παρασκήνιο τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητας της Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, είναι αναμενόμενο «ο Τύπος να είναι επιθετικός» σχολιάζει ο Μάικλ Γκρινμπάουμ των New York Times.

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές στους Δημοκρατικούς για απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο - Τον "τελείωσε" ο Τζορτζ Στεφανόπουλος

Τρικυμία προκάλεσε στα ταραγμένα νερά της αμερικανικής πολιτικής η δήλωση του Τζορτζ Στεφανόπουλος, που «τελειώνει» τον Τζο Μπάιντεν«Δεν μπορεί να βγάλει ακόμη τέσσερα χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ».

Περίπου ένα 24ωρο μετά την περίφημη συνέντευξη στο δίκτυο ABC News, ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος ρωτήθηκε τυχαία από περαστικό, χωρίς να προσδιορίσει την ταυτότητά του και χωρίς να αναγνωρίζεται από το αθλητικό ντύσιμό του: «Πιστεύετε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί;» δίνοντας την παραπάνω απάντηση. Το βίντεο της απάντησής του αναρτήθηκε από τον ιστότοπο TMZ, που, όπως διευκρινίζει, ο ήχος δεν είναι πολύ καλός, όμως η ταυτότητά του δεν αμφισβητείται.


Μάλιστα, ο ίδιος ο Στεφανόπουλος βλέποντας το βίντεο το επιβεβαίωσε: «Νωρίτερα απάντησα σε έναν περαστικό. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει», ενώ και το κανάλι ABC News, μέσω του εκπροσώπου του, Μπρουκς Λάνκαστερ, προέβη σε ξεχωριστή δήλωση ότι «ο Τζορτζ εξέφρασε την προσωπική του άποψη και όχι μια θέση του ABC News».

*Διαβάστε ακόμα: Νευρολόγος για Τζο Μπάιντεν: "Πάσχει σίγουρα από Πάρκινσον" - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l96jkput89)

Μεγαλώνει το ρήγμα στους κόλπους των διχασμένων Δημοκρατικών

Την ώρα που ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως δεν θα παραιτηθεί από την προεκλογική κούρσα, πηχυαίοι τίτλοι εφημερίδων προσπαθούν να κάμψουν την άρνησή του γράφοντας πως «Ψήφος στον Μπάιντεν είναι ψήφος να γίνει η Καμάλα Χάρις μια ώρα αρχύτερα Πρόεδρος»! «Ακόμη και αν κερδίσει ο Μπάιντεν, η Καμάλα θα κυβερνήσει» κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το ρήγμα στους κόλπους των διχασμένων Δημοκρατικών.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις από τις συζητήσεις και τις επαφές βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, χθες Τετάρτη 10 Ιουλίου, για τον 81χρονο νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το Λευκό Οίκο.

«Είναι ο μοναδικός υποψήφιός μας κι ελπίζω να τον στηρίξουμε όλοι» είπε στους δημοσιογράφους ο «ρεαλιστής» βουλευτής Τζέρι Νάντλερ, ενώ «πρέπει να αποσυρθεί, δεν μπορεί να κερδίσει και οι συνάδελφοί μου πρέπει να το αντιληφθούν» δήλωσε ο Μάικ Κουίγκλι, ένας από τους πρώτους που ζήτησαν δημοσίως να αποσυρθεί ο Μπάιντεν.

«Σίγουρα έχει Πάρκινσον»

Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος νευρολόγος δρ Τομ Πιτς υποστήριξε στο NBC πως «κάνει μπαμ από μακριά ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποφέρει από εκφυλιστική εγκεφαλική πάθηση. Τα κινητικά συμπτώματά του είναι εκφυλιστικά. Έχει παρκινσονισμό. Έχει εκφυλισμό του εγκεφάλου. Σίγουρα το έχει». Ο παρκινσονισμός είναι ένας γενικός όρος για τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου, που περιλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον.