Η έκκληση του Τζορτζ Κλούνεϊ προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Πριν από τη δημοσίευση, ο Κλούνεϊ φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Μπαράκ Ομπάμα για να τον ενημερώσει για το άρθρο του, όπως αναφέρει η NY Post, επικαλούμενη το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν παρότρυνε τον Κλούνεϊ να κάνει αυτά τα σχόλια, αλλά ούτε προσπάθησε να τον σταματήσει.

Κλούνεϊ: Αγαπώ τον Μπάιντεν, αλλά πρέπει να αποσυρθεί

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε», έγραψε ο Κλούνεϊ.

«Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση δεν ήταν ο Τζο "big F-ing deal" Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ», πρόσθεσε.

Ο Κλούνεϊ δεν είναι απλώς ένας σταρ του Χόλιγουντ, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και χορηγούς του Τζο Μπάιντεν. Είναι ένα πρόσωπο που έχει περάσει χρόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο και ήταν θαυμαστής του. Αυτό ξεκινάει από τις πρώτες μέρες του Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος, όταν ο Κλούνεϊ βρέθηκε στον Λευκό Οίκο και πέρασε από το τότε γραφείο του.

Η μέχρι τώρα συμπόρευσή του με τον Μπάιντεν βοήθησε στη συγκέντρωση ευρύτερης υποστήριξης από δωρητές και διασημότητες, ακόμη και μεταξύ ορισμένων που δεν ήταν ποτέ μεγάλοι θαυμαστές του Μπάιντεν και δεν είχαν ενθουσιαστεί με την υποστήριξή του πολύ πριν από το ντιμπέιτ.

Εχθές, όμως, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, μέσω επιστολής τους στους NYTimes, κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ήρωας, έσωσε τη δημοκρατία το 2020. Τον χρειαζόμαστε για να το ξανακάνει το 2024», έγραψε σε άρθρο του στους New York Times ο σταρ του Χόλιγουντ.