Με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές που «γνωρίζουν το θέμα», ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα συναντηθούν την Πέμπτη στο σπίτι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στη Φλόριντα.

Η πλήρης ατζέντα της συνάντησης δεν είναι ακόμα σαφής, αν και μία από τις πηγές είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Ο Όρμπαν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψη είναι πιθανό να ενισχύσει τις ανησυχίες ότι ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας λειτουργεί ως «μεσάζων» μεταξύ Πούτιν και Τραμπ

Η επίσκεψη είναι πιθανό να ενισχύσει τις ανησυχίες ότι ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας λειτουργεί ως «μεσάζων» μεταξύ Πούτιν και Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στην αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν εκφράσει την αμοιβαία μεταξύ τους συμπάθεια, συχνά συγκεντρώνοντας διακομματικές επικρίσεις στις ΗΠΑ.

Πιο πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος των αμερικανικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου δήλωσε πως πιστεύει ότι θα μπορούσε να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία και να απελευθερώσει τους Αμερικανούς που κρατούνται στη Ρωσία, αν εκλεγόταν για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο Όρμπαν θα μεταβεί στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. Η επίσκεψή του στη Μόσχα έγινε κεντρικό σημείο συζήτησης στη σύνοδο, όπου άλλοι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν για πρόσθετη αεράμυνα για την Ουκρανία στη συνεχιζόμενη εκστρατεία της κατά της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε το 2022.

Ο Τραμπ δεν ζήτησε από τον Ούγγρο ηγέτη να θέσει τις βάσεις για κάποιου είδους ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την επίσκεψη του Όρμπαν, στον οποίο παραχωρήθηκε ανωνυμία για να το συζητήσει, σύμφωνα με το Bloomberg. Το πρόσωπο περιέγραψε την επίσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, ως μια περισσότερο άτυπη συνάντηση.

Ο Όρμπαν επισκέφθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα, μετά από ένα ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου. Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν επικρίνει τα ταξίδια του Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις θέσεις του μπλοκ των 27 μελών σε παγκόσμια ζητήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2k0gst4z1x5)