Τραγικό θάνατο βρήκε η 19χρονη Μαρία Ντιάνα στη Ρουμανία, όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε βουνό που είχε πάει για πεζοπορία με τον σύντροφό της.

*Διαβάστε εδώ: Έρευνα στη Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο για εμβόλια κατά του καρκίνου του ήπατος - "Θα μπορούσαν να σταματήσουν ή να μειώσουν την ανάπτυξη των όγκων"

Ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι η 19χρονη κάλεσε τις Αρχές, όταν η αρκούδα τής άρπαξε το πόδι και την έσυρε σε έναν γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήταν τρομοκρατημένη. Μπορούσες να το καταλάβεις από την ένταση στη φωνή της. Ούρλιαζε "η αρκούδα με πλησιάζει όλο και περισσότερο"», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Νταν Μπάνου.

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο τηλεφωνητής άκουγε τον σύντροφό της να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα που είχε αρπάξει την κοπέλα. Ήταν τρομερό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μας είπε ότι η αρκούδα άρπαξε την κοπέλα από το πόδι και κάποια στιγμή την έχασε από το οπτικό του πεδίο», κατέληξε στην περιγραφή των τραγικών στιγμών ο Μπάνου.

Medicii legiști au stabilit că Diana, fata ucisă de urs la Bușteni, a murit în urma căzăturii


Οι διασώστες σκότωσαν την αρκούδα

Όταν οι διασώστες, που τελικά σκότωσαν την αρκούδα, επειδή προσπάθησε να επιτεθεί και στους ίδιους, προσέγγισαν τη σορό της 19χρονης, το μεγαλόσωμο ζώο έκανε κύκλους γύρω από το άψυχο κορμί της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον σύντροφο της 19χρονης, οι δυο τους κατευθύνονταν στους καταρράκτες Spumoasa, όταν εμφανίστηκε η αρκούδα.

«Δεν το περιμέναμε. Προσπάθησα να φοβερίσω την αρκούδα, αλλά συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της», δήλωσε σε ρουμανικό κανάλι.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη, γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Mama Dianei, tânăra ucisă de urs, mărturii în lacrimi: ”Am simțit că ceva s-a întâmplat”