Η Κέιτ Μίντλετον θα παρευρεθεί τελικά στον τελικό των ανδρών του Wimbledon αύριο, Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία είναι προστάτιδα του All-England Lawn Tennis and Croquet Club, αναμένεται να απονείμει το πολυπόθυτο τρόπαιο στον νικητή του τελικού του ατομικού αγώνα ανδρών.

Η πριγκίπισσα Κέιτ θα παραδώσει, έτσι, το βραβείο είτε στον Νόβακ Τζόκοβιτς είτε στον Κάρλος Αλκαράθ, που αγωνίζονται στον τελικό του τουρνουά τένις.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη επίσημη εμφάνισή της για φέτος, μετά την εμφάνισή της στο Trooping the Colour, την πρώτη φορά που εθεάθη δημόσια από την ημέρα των Χριστουγέννων πέρυσι.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν ήταν σε θέση να παραβρεθεί, είχε εκπονηθεί ολόκληρο σχέδιο για την αντικατάστασή της. Η δούκισσα του Γκλόστερ, Επίτιμη Πρόεδρος του Lawn Tennis Association εδώ και 25 χρόνια, θα ήταν στη θέση της σε περίπτωση που η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν ήταν διαθέσιμη λόγω της συνεχιζόμενης χημειοθεραπείας για τον καρκίνο.

Ενώ αισθανόταν αρκετά καλά για να παρευρεθεί στην παρέλαση των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου, η παρουσία της δεν ήταν ένδειξη της επιστροφής της στα βασιλικά καθήκοντα.

Αντίθετα, θα παρακολουθεί εκδηλώσεις το καλοκαίρι, όπως και όποτε αισθάνεται ικανή, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της ιατρικής της ομάδας.

Η Κέιτ Μίντλετον δεν θα παραβρεθεί στον σημερινό τελικό των γυναικών

Ωστόσο, δεν θα παραβρεθεί στον σημερινό τελικό των γυναικών και στη θέση της θα βρίσκεται η πρόεδρος του Wimbledon, Debbie Jevans.

H πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθεί ούτε σε φιλανθρωπικό αγώνα πόλο, όπου ο σύζυγός της πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αγωνιστεί για να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό.

Ο Γουίλιαμ, ως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βρετανίας, θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τον τελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ισπανία στο Olympiastadion του Βερολίνου.