Πυροβολισμοί έπεσαν στη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, με δύο νεκρούς. «Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, σκοτώθηκαν», ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Ο ίδιος ο κ. Τράμπ τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο κ. Τραμπ παρουσίαζε έναν πίνακα με αριθμούς σχετικά με τις συνοριακές διελεύσεις, τον οποίο τοποθέτησαν οι τεχνικοί του σε οθόνες πάνω από τη σκηνή, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Ο πρώην πρόεδρος έσκυψε γρήγορα μετά την έναρξη των θορύβων, οι οποίοι προέρχονταν από τις κερκίδες στα αριστερά του, ενώ στεκόταν στο αναλόγιο. Καθώς οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν, ο κ. Τραμπ περικυκλώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας. Οι αξιωματούχοι φώναζαν στο πλήθος να σκύψει και να καλυφθεί, απομακρύνοντας τα μέλη των μέσων ενημέρωσης από το βήμα του Τύπου, όπου παρακολουθούσαν την ομιλία του κ. Τραμπ.

Σύμφωνα με τους New York Times,  από μια σύντομη παύση, ο κ. Τραμπ σηκώθηκε, περικυκλωμένος από μια ομάδα ένστολων πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας. Έσφιξε τη γροθιά του προς το πλήθος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τη σκηνή και οδηγήθηκε στην αυτοκινητοπομπή του, η οποία έφυγε γρήγορα από το χώρο, το Butler Farm Show. Λίγο αργότερα, η Wall Street Journal γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας.

28987613
28987614
28987615
28987617

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, πάντως υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά», ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής»αφού τέθηκαν σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα φύλαξής του μετά το συμβάν σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Πενσιλβάνια, όπου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις», ανακοίνωσε η μυστική υπηρεσία, επίλεκτο ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων. «Διενεργείται τώρα έρευνα της μυστικής υπηρεσίας και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού σώματος μέσω X, ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, με ανάρτηση του στο X ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεσή αντίδραση τους σε αυτό το αποτρόπαιο συμβάν.  Είναι πολύ καλά και εξετάζεται σε τοπικό ιατρικό κέντρο».




«Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ», τόνισε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της χώρας, του Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα προτού αρχίσει την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ».