Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ευγνωμοσύνη και υπογράμμισε πως αισθάνεται «ανακουφισμένος» που ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι «σώος», «ασφαλής» και «πάει καλά» μετά την επίθεση εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, την τελευταία ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει πριν από το συνέδριο της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στο Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως «προσεύχεται» για τον αντίπαλό του και τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν» και να καταδικάσουν την επίθεση ως έθνος, υπογραμμίζοντας ότι η βία αυτού του είδους «δεν έχει καμιά θέση» στην Αμερική, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Συμπλήρωσε ότι ενημερώνεται για το συμβάν.

Δεν υπάρχει θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας, λέει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να αδράξουμε την ευκαιρία για να δεσμευτούμε εκ νέου στην πολιτισμένη συμπεριφορά και στον σεβασμό της πολιτικής. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η βία δεν έχει θέση στην πολιτική των ΗΠΑ, λέει ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο βετεράνος πολιτικός Μιτς Μακόνελ, τόνισε πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά και πρόσθεσε ότι η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στην αμερικανική πολιτική, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

«Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν» λέει ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των ΗΠΑ

«Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν», ανέφερε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ» λέει ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ», ανέφερε μέσω X ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον μετά τα πυρά σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια με στόχο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ» λέει ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία

«Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ», τόνισε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της χώρας, του Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα προτού αρχίσει την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.