Σήμερα στις 10:00 το βράδυ είναι η αναμέτρηση της Ισπανίας και της Αγγλία για τον τελικό του Euro 2024, με τον βασιλιά Κάρολο να δίνει «βασιλική εντολή» για νίκη.

Συγκεκριμένα, είπε στην ομάδα ότι θα προτιμούσε να κερδίσει τον αγώνα με λιγότερο νευρικό τρόπο από τον τρόπο που κέρδισε μερικούς από τους προηγούμενους αγώνες.

Ο έδωσε συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα που έφτασε στον δεύτερο τελικό της Euro μέσα σε λίγα χρόνια και ανέφερε: «Αν μπορώ να σας ενθαρρύνω να εξασφαλίσετε τη νίκη πριν χρειαστείτε θαύματα της τελευταίας στιγμής ή ένα ακόμη δραματικό πέναλτι, είμαι σίγουρος ότι το άγχος του βρετανικού λαού και το «καρδιοχτύπι» θα μετριάζονταν πολύ!».

Ο Βασιλιάς ηγήθηκε των εορτασμών για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έφτανε στο Βερολίνο και όπως είπε: «Η σύζυγός μου και εγώ ενώνουμε όλη την οικογένειά μας για να σας ευχηθούμε τα θερμότερα συγχαρητήρια για την πρόκριση στον τελικό του U.E.F.A. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – και στέλνοντας τις καλύτερες ευχές μας για τον αγώνα της Κυριακής».

Ο βασιλιάς που τελείωσε το μήνυμά του με «καλή τύχη, Αγγλία. Τσαρλς Ρ.»


Ποια βασιλικά μέλη θα παραστούν στον τελικό

Το «παρών» στον τελικό θα δώσει ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ παρόντα θα είναι και βασιλικά μέλη της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ' θα είναι εκεί μαζί με τη μικρότερη κόρη του, Ινφάντα Σοφία, η οποία είναι μεγάλη λάτρης του ποδοσφαίρου.