Πέθανε σε ηλικία 53 ετών η Σάνεν Ντόχερτι, η διάσημη ηθοποιός για τους ρόλους της στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά «Beverly Hills, 90210» και στη φανταστική σειρά μαγισσών «Charmed». Σημειώνεται πως η Σάνεν Ντόχερτι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει η Shannen Doherty: Προετοιμάζεται για τον θάνατό της και δωρίζει όλα της τα υπάρχοντα

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», δήλωσε στο People η εκπρόσωπος τύπου της Ντόχερτι, Λέσλι Σλόαν.

Ο χαρακτήρας της

Η Ντόχερτι έγινε διάσημη το 1990 ως η μελαχρινή Μπρέντα Γουόλς στο «Beverly Hills, 90210» του Fox. Μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Μπράντον, τον οποίο υποδυόταν ο Τζέισον Πρίστλι, οι Γουόλς ήταν η κλασική οικογένεια «ψάρι έξω από το νερό» που είχε πρόσφατα μετακομίσει από τη Μινεσότα στο Μπέβερλι Χιλς και απορούσε συνεχώς με τα καμώματα των πλουσιόπαιδων του Λος Άντζελες.

Το ειδύλλιο μεταξύ της Μπρέντα και του Ντίλαν, τον οποίο υποδύεται ο Λουκ Πέρι, προκάλεσε αντιδράσεις στην πρώτη σεζόν για την ιστορία όπου η Μπρέντα σκέφτεται να προχωρήσει σεξουαλικά. Ο μετέπειτα χωρισμός τους, όταν η Ντίλαν τα έφτιαξε με την καλύτερή της φίλη Κέλι, την οποία υποδύεται η Τζένι Γκαρθ, ήταν επίσης μεγάλη είδηση και η σειρά θεωρήθηκε πρωτοποριακή ως προς την προθυμία της να αντιμετωπίσει θέματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και ο ρατσισμός.

Η σειρά ήταν μια τεράστια επιτυχία και μαζί με την επιτυχία της ήρθε μια υπερβολική ποσότητα ελέγχου και κουτσομπολιού γύρω από το καστ, συμπεριλαμβανομένης της έφηβης Ντόχερτι. Αν και η σειρά είχε ξεκινήσει με την Κέλι του Γκαρθ ως τον λιγότερο συμπαθή χαρακτήρα, η εικόνα σύντομα άλλαξε και η Μπρέντα έγινε το μέλος του καστ που όλοι λάτρευαν να μισούν. Ο Τύπος την χαρακτήριζε ντίβα και υπήρχε ακόμη και ένα προ-ιντερνετικό ενημερωτικό δελτίο με τίτλο «I Hate Brenda». Η Ντόχερτι εμφανίστηκε σε 111 επεισόδια προτού αποχωρήσει από τη σειρά στο τέλος της τέταρτης σεζόν, εν μέσω αναφορών για συγκρούσεις με άλλα μέλη του καστ, ιδίως με τον Γκαρθ.