Σε σοκ είναι οι ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα: Νέα ανάρτηση Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του: ''Μόνο ο Θεός απέτρεψε να συμβεί το αδιανόητο'' - ''Δεν θα φοβηθούμε''

Την ίδια ώρα, οι πυροβολισμοί του Σαββάτου στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνουν τις πιθανότητες να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο και τα στοιχήματα για τη νίκη του θα αυξηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρουν διάφοροι επενδυτές σε μια πρώτη αντίδραση, όπως μεταδίδει το Reuters. Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια το Σάββατο, σε μια απόπειρα δολοφονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τους πυροβολισμούς, οι αγορές είχαν αντιδράσει στην προοπτική μιας προεδρίας Τραμπ, ωθώντας το δολάριο υψηλότερα και τοποθετώντας το σε μια πιο απότομη καμπύλη αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου. Οι συναλλαγές αυτές θα μπορούσαν να ενισχυθούν την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Rong Ren Goh, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην ομάδα σταθερού εισοδήματος της Eastspring Investments στη Σιγκαπούρη.

Θα μπορούσε να ανατρέψει τη ρεβάνς της 5ης Νοεμβρίου

Ο πρώτος πυροβολισμός ενός προέδρου των ΗΠΑ ή ενός υποψηφίου μεγάλου κόμματος μετά την εποχή της απόπειρας δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981, θα μπορούσε να ανατρέψει τη ρεβάνς της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενός Δημοκρατικού, η οποία ήταν αμφίρροπη στις δημοσκοπήσεις.

«Αν θυμάμαι καλά, ο Ρίγκαν ανέβηκε 22 μονάδες στις δημοσκοπήσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Αυτό πιθανώς μειώνει την αβεβαιότητα», δήλωσε ο Nick Ferres, επικεφαλής επενδύσεων της Vantage Point Asset Management.

Ακόμη, παγκόσμιοι ηγέτες και Αμερικανοί πολιτικοί καταδίκασαν τους πυροβολισμούς, ενώ ορισμένα στελέχη της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Τραμπ. Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Μπιλ Ακμαν υποστήριξε τον Tραμπ. Ο Μασκ υποστήριξε επίσης τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «σκληρό» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2p6siug9qip)