Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από μια στέγη μόλις 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του, σύμφωνα με το χάρτη που παρουσιάζει το CNBC.

Το πλήθος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να πέφτει στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς, με τον πανικό να επικρατεί και τους άντρες ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου, να δημιουργούν μετά τον τρίτο κατά σειρά πυροβολισμό ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω του.

Το FBI δήλωσε ότι χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος “εξουδετερώθηκε” ενώ κρυβόταν σε μια ταράτσα κοντά στη συγκέντρωση, χθες Σάββατο (13/7).

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Eγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος ο 20χρονος σκοπευτής

Το συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News διαπίστωσε ότι στα αρχεία των ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια αναφέρεται ένας Thomas Matthew Crooks, με την ίδια διεύθυνση και ημερομηνία γεννήσεως, ως εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, αν και δεν ήταν σαφές πότε έγινε η εγγραφή. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά άλλα στοιχεία για τη ζωή ή την ανατροφή του Crooks.

Πιστεύεται, ωστόσο, ότι κέρδισε το βραβείο “National Maths and Science Initiative Star” αξίας 500 δολαρίων για την αποφοίτησή του από το λύκειο Bethel Park το 2022, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tribune Review.




Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη να φοράει αντικείμενα που προωθούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε το NBC News.

Ο άνδρας φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι. Το μπλουζάκι ταιριάζει με αντίστοιχο που πωλείται στον ιστότοπο για το κανάλι πυροβόλων όπλων του YouTube “Demolition Ranch”.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: "Ο ένοπλος κινούταν από στέγη σε στέγη πριν πυροβολήσει"

Σύμφωνα με το CNN, μάρτυρας ισχυρίζεται πως, όπως δήλωσε σε αστυνομικούς, είδε έναν ένοπλο να κινείται “από στέγη σε στέγη”, λίγα λεπτά πριν από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Ειδικότερα, ο Ben Macer βρισκόταν κατά μήκος μιας γραμμής φράχτη όταν είδε «τον τύπο να κινείται από στέγη σε στέγη (…) Είπα σε έναν αξιωματικό ότι ο εν λόγω ότι ήταν στην οροφή».

“Όταν γύρισα για να επιστρέψω εκεί που ήμουν, ήταν όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, και επικράτησε χάος, και όλοι τρέξαμε να φύγουμε – αυτό ήταν όλο”, δήλωσε ο Macer στο KDKA.