Tουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν από καταιγίδα που έπληξε χθες την πόλη Τρέντσιν της Σλοβακίας, από τη σφοδρότητα της οποίας διακόπηκε το φεστιβάλ μουσικής Pohoda.

Οι διοργανωτές αρχικά έκαναν λόγο για 8 τραυματίες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά στη συνέχεια ανέφεραν ότι είναι τουλάχιστον 15 και οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν ελαφρά τραύματα.

July 12, 2024 - Pohoda Music Festival - Severe weather disrupted events causing significant damage.


«Αφού εξετάσαμε πόσο χρόνο είχαμε στη διάθεσή μας για να βεβαιωθούμε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αποφασίσαμε να διακόψουμε το Pohoda 2024» αναφέρεται στον ιστότοπο του φεστιβάλ. Οι θεατές θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε διάφορες πόλεις της περιοχής.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη και επρόκειτο να ολοκληρωθεί εχθές, Σάββατο. Σύμφωνα με το aktuality.sk, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στη σκηνή όταν αυτή γκρεμίστηκε από την καταιγίδα. Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς και πυροσβέστες, οι οποίοι έψαξαν κάτω από τον μουσαμά χρησιμοποιώντας σκύλο και θερμική κάμερα.

Το τριήμερο φεστιβάλ Pohoda οργανώνεται από το 1997 και είναι αφιερωμένο σε διάφορα είδη μουσικής, με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών. Φέτος αναμένονταν περίπου 30.000 θεατές.

Ako padol stan na Pohode pri silnej búrke


Σλοβακία: Καταστροφές σε όλη τη χώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Οι καταιγίδες στη δυτική και νότια Σλοβακία προκάλεσαν επίσης σοβαρές ζημιές στις υποδομές ενέργειας και μεταφορών.

Οι σιδηρόδρομοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Οι διεθνείς αμαξοστοιχίες EuroCity από τη Βουδαπέστη και την Πράγα εκτρέπονται επί του παρόντος μέσω της Ράικα», δήλωσε ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Σλοβακίας.

Στη δυτική Σλοβακία, καταιγίδες διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 135.000 ανθρώπους, λόγω κεραυνών, πεσμένων δέντρων και σπασμένων στύλων, σύμφωνα με αναφορές της Sme. Εκπρόσωπος της περιφερειακής εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η παροχή ρεύματος θα συνεχιστεί σήμερα.