Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης να βρίσκεται σε σοκ μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του χθες, Σάββατο, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας κάποιος επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Διαβάστε ακόμα: Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πώς η επίθεση εναντίον του θα επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με Reuters και Sky News

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται, λοιπόν, πως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Τραμπ το 2016, ένας 20χρονος Βρετανός επιχείρησε να αρπάξει ένα όπλο από έναν αστυνομικό του Λας Βέγκας σε μια συγκέντρωση του Τραμπ εκεί. Αργότερα, είπε στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να σκοτώσει τον Τραμπ και ομολόγησε την ενοχή του για ομοσπονδιακά πυροβόλα όπλα και αδικήματα αναστάτωσης.

Ο Βρετανός υπήκοος, που ταυτοποιήθηκε ως Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ, συνελήφθη αμέσως. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έμαθε από τα δικαστικά αρχεία ότι ο έφηβος προσπαθούσε να σκοτώσει τον υποψήφιο για την προεδρία σχεδόν ένα χρόνο. Επίσης, αποφάσισε να το πράξει τότε  γιατί «επιτέλους ένιωθε σίγουρος ότι θα το δοκιμάσει».

Ο Bρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2p9ludn1uj5)