Eκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εντόπισαν οι Αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ στο Associated Press, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του δράστη εντοπίστηκαν υλικά για την παρασκευή βόμβας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 20χρονος να σχεδίαζε και βομβιστική επίθεση εναντίον του Τραμπ.

Παραλαβές ύποπτων δεμάτων στο σπίτι του Κρουκς

Οι αμερικανικές αρχές είχαν διαρρεύσει από χθες, λίγο μετά την επιβεβαίωση της ταυτότητας του Κρουκς, ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει «παραλαβές ύποπτων δεμάτων» τόσο στο σπίτι, όσο και κοντά στο σπίτι του δράστη. Το Σάββατο το σπίτι του Κρουκς αποκλείστηκε από τις αστυνομικές αρχές –μάλιστα επιβλήθηκε και απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Μπεθ Παρκ, ενώ ολόκληρη η γειτονιά εκκενώθηκε εσπευσμένα, με τους γείτονες να λένε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι «μας χτύπησαν το κουδούνι και μας οδήγησαν όπως ήμασταν μακριά από τα σπίτια μας».

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στο σπίτι του Κρουκς εισήλθε ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά δεν αναφέρθηκαν ελεγχόμενες εκρήξεις. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε η ανεύρεση των εκρηκτικών και άλλων υλικών που είναι απαραίτητα για την παρασκευή βομβών, τόσο στο σπίτι, όσο και στο αυτοκίνητο του 20χρονου.

Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια

Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pe24w7478x)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Το προφίλ του 20χρονου 

Το συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News διαπίστωσε ότι στα αρχεία των ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια αναφέρεται ένας Thomas Matthew Crooks, με την ίδια διεύθυνση και ημερομηνία γεννήσεως, ως εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, αν και δεν ήταν σαφές πότε έγινε η εγγραφή. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά άλλα στοιχεία για τη ζωή ή την ανατροφή του Crooks.

Όταν ο Κρουκς ήταν 17 ετών έκανε μία δωρεά 15 δολαρίων στην επιτροπή πολιτικής δράσης ActBlue που συγκεντρώνει χρήματα για πολιτικούς αριστερής απόκλισης, αλλά και Δημοκρατικούς πολιτικούς, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής του 2021.

Πιστεύεται, ωστόσο, ότι κέρδισε το βραβείο “National Maths and Science Initiative Star” αξίας 500 δολαρίων για την αποφοίτησή του από το λύκειο Bethel Park το 2022, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tribune Review.




Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη να φοράει αντικείμενα που προωθούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε το NBC News.

Ο άνδρας φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι. Το μπλουζάκι ταιριάζει με αντίστοιχο που πωλείται στον ιστότοπο για το κανάλι πυροβόλων όπλων του YouTube “Demolition Ranch”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pf57vmupv5)

Το FBI ανακοίνωσε πως ψάχνει να προσδιοριστεί το κίνητρο της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε έναν από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση του Τραμπ, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Διαβάστε εδώ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Αποκαλύπτεται το προφίλ του Τόμας Μάθιου Κρούκς - Στο φως νέες φωτογραφίες

Ο Τραμπ ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι ανυπομονεί να μιλήσει από το Ουισκόνσιν, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.

“Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι”, ανέφερε ο Τραμπ σε μία ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pf3ms38ggp)