Tο αμερικανικό ΤΜΖ, έφερε στο "φως" το πρόσωπο του ενόπλου που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρούκς.

Σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, ο Κρούκς χαμoγελάει και φοράει γυαλιά, μαζί με ένα μπλουζάκι με την σημαία των ΗΠΑ και φωτογραφίες των ιδρυτών της.

crooks-foto__1_


Μια δεύτερη εικόνα δείχνει τον Κρούκς να χαμογελά, ενώ φοράει ένα μαύρο καπέλο και ρόμπα ενώ κρατάει ένα δίπλωμα μαζί με μια γυναίκα σε κάτι που φαίνεται να είναι μια τελετή αποφοίτησης. Και οι δύο φωτογραφίες απαθανατίζουν τον Κρούκς ως έφηβο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τoυ Νew York Times, ο Κρούκς αποφοίτησε από το Λύκειο Bethel Park το 2022 και ήταν εγγεγραμμένος ως Ρεπουμπλικανός ψηφοφόρος, αλλά επίσης δώρισε 15 δολάρια σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης των Δημοκρατικών.

crooks-foto__3_



Ως γνωστόν, ο Κρούκς πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, καθώς προσπάθησε να σκοτώσει τον Τραμπ, την ώρα που ο πρώην πρόεδρος εκφωνούσε ομιλία στο κατάμεστο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Ο Κρούκς ήταν 20 ετών κατά τη στιγμή του θανάτου του.

Ο Τραμπ, ο οποίος πυροβολήθηκε στο αυτί, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο για περίθαλψη πριν πάρει εξιτήριο. Τρεις παρευρισκόμενοι πυροβολήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ένας σκοτώθηκε, ενώ άλλοι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

crooks-foto__2_