Ο Φελίπε ΣΤ’, Βασιλιάς της Ισπανίας, ανάρτησε στο Χ επιστολή που έστειλε στον Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας την πιο ειλικρινή υποστήριξή του και της βασίλισσας Λετίθια, απέναντι στην απόπειρα δολοφονίας που υπέστη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τις πρώτες πρωινές ώρες αυτής της Κυριακής.

«Σοκαρισμένος από την τρομερή επίθεση που υποστήκατε κατά τη διάρκεια μιας εκλογικής εκδήλωσης στην Πενσιλβάνια, θέλω να σας στείλω, μαζί με τη βασίλισσα, την αλληλεγγύη και την ανακούφισή μας, αφού γνωρίζουμε ότι τα τραύματά σας δεν είναι σοβαρά», έγραψε ο Φελίπε ΣΤ’.



Ο Βασιλιάς άδραξε την ευκαιρία για να δείξει αλληλεγγύη με τον λαό της Βόρειας Αμερικής. «Θέλω επίσης να εκφράσω σε όλο τον αγαπητό λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την πιο σθεναρή μου καταδίκη για οποιαδήποτε πράξη βίας, ακόμη περισσότερο όταν αυτή στρέφεται ενάντια στις αξίες της δημοκρατίας», είπε ο αρχηγός του ισπανικού κράτους ο οποίος επίσης ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς και στους τραυματίες της επίθεσης.

Και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ σχολίασε σε ανάρτησή του την επίθεση στο πρώην Αμερικανό πρόεδρο: «Θέλω να εκφράσω την πιο έντονη καταδίκη μου για την επίθεση που υπέστη ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια. Η βία και το μίσος δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία. Τις καλύτερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ και τους υπόλοιπους τραυματίες και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».