Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News o  Ρεπουμπλικανός στρατηγικός αναλυτής, Τζον Τόμας, υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις από την απόπειρα δολοφονίας θα είναι μια «στιγμή ενότητας», η οποία πιθανότατα θα "ωθήσει" τον Τραμπ σε "ολοκληρωτική νίκη" στις προεδρικές εκλογές.

ΗΠΑ: Πώς θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Ο Τζον Τόμας χαρακτήρισε «μικρή πρόγευση» την αντίδραση του πλήθους στους πυροβολισμούς. «Αμέσως μετά αφότου σηκώθηκε μετά την επίθεση, θα παρατηρήσετε ότι το πλήθος ζητωκραύγαζε», δήλωσε. «Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ότι οι άνθρωποι, είτε ειλικρινά τους αρέσει είτε όχι, συσπειρώνονται πίσω του, αυτή τη στιγμή. Και προβλέπω… νομίζω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή ενότητας. Και υποψιάζομαι ότι θα ωθήσει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στην απόλυτη νίκη τον Νοέμβριο», διατείνεται χαρακτηρίζοντας αξιοσημείωτη την άμεση αντίδραση .

«Νομίζω ότι είναι μια στιγμή που οι Αμερικανοί, τόσοι πολλοί Αμερικανοί, αποζητούν αυτό το επίπεδο ηγεσίας. Νομίζω ότι αυτή η στιγμή θα γίνει πολύ μεγαλύτερη από μια απλή απόπειρα δολοφονίας, και περισσότερο μια αντανάκλαση της δύναμης και της άρνησης του Τραμπ να τα παρατήσει», πρόσθεσε.