Σε σοκ είναι οι ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του το Σάββατο, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Η ανασφάλεια, μετά το περιστατικό αυτό, εντείνετε στις ΗΠΑ σε μια ήδη εξαιρετικά πολωμένη προεκλογική περίοδο. Το σοκαριστικό γεγονός της απόπειρας δολοφονίας ενός υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων των ηγετών του πλανήτη που σύσσωμοι καταδικάζουν το περιστατικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ps70sjzj69)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Όσα συνέβησαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ, λίγο έξω από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν σφαίρες.

Τα όσα ακολούθησαν σοκάρουν.

Η μία σφαίρα χτύπησε το αφτί του Τραμπ που έδειξε να σαστίζει. Έπιασε αμέσως το πρόσωπό του που είχαν πεταχτεί αίματα από το αυτί του και έπεσε αμέσως κάτω να καλυφθεί, ενώ πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έπεσαν από πάνω του για να τον προστατεύσουν.

Την ίδια ώρα επικράτησε πανικός στο κοινό, καθώς οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. «Υπήρξε πλήρης αποπροσανατολισμός όλων στο πλήθος και στη συνέχεια επικράτησε ένας μικρός πανικός. Δεν ήταν αυτόματο όπλο, αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν και οι μυστικές υπηρεσίες εμφανίστηκαν με προτεταμένα όπλα, λέγοντας στον κόσμο να φύγει από τη μέση, κάτι που προφανώς δεν ηρεμεί τους ανθρώπους. Και υπήρξε πολύ τρέξιμο και σύγχυση» δήλωσε στο Sky News ο Τζέιμς Φλέτσερ, που κάλυπτε την εκδήλωση μαζί με τον δημοσιογράφο Τομ Νιούτον Νταν.

Ένας από τους θεατές έπεφτε νεκρός, καθώς μια σφαίρα που έφυγε από το όπλο του 20χρονου τον βρήκε στο κεφάλι. Δύο ακόμη θεατές τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το αίσθημα της ασφάλειας στις ΗΠΑ για μια ακόμη φορά είχε πληγωθεί ανεπανόρθωτα.


Ποιος είναι ο ένοπλος της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Υπενθυμίζεται πως ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο κατονομάστηκε από το FBI ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, από το Bethel Park ένα πλούσιο προάστιο σε κοντινή περιοχή από εκεί όπου δινόταν η ομιλία Τραμπ.

Ο 20χρονος που δευτερόλεπτα μετά την επίθεση και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ έπεφτε νεκρός από τα πυρά των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, βρισκόταν σε μια σκεπή, αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο πραγματοποιούνταν η προεκλογική συγκέντρωση. Η New York Post ποστάροντας και ένα σχετικό διάγραμμα για το πώς και πού βρισκόταν ποιος, αναφέρει ότι ο δράστης πυροβόλησε από απόσταση περίπου 400 ποδιών, δηλαδή από τα 120 μέτρα. Για 430 πόδια, 130 μιλά το BBC.
trump

xartis_trump
xartis_trump2

Παράλληλα, ερωτήματα γεννώνται για το πώς ο ένοπλος μπόρεσε να βρεθεί σε θέση βολής κατά του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ με τη συζήτηση για τα κενά ασφαλείας και τα λάθη των μυστικών υπηρεσιών να έχει ανοίξει, ενώ και ο ίδιος ο Μπάιντεν χθες το απόγευμα υποσχέθηκε γρήγορη έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά στον αμερικανικό λαό.

Δείτε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ:
trump2
trump1b
trump1a
trump7
trump1
trump3