Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, τον 20χρονο που πυροβόλησε κατά του Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στην Πενσιλβάνια.

Προσπάθεια ένταξης στην ομάδα σκοποβολής

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Κρουκς είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην ομάδα σκοποβολής του λυκείου του, αλλά τον απέρριψαν επειδή ήταν «πολύ κακός». Δύο πρώην συμμαθητές του, που μίλησαν στη New York Post, περιέγραψαν πως ο Κρουκς είχε λάβει μέρος σε δοκιμαστικά, πυροβολώντας από την πιο εύκολη θέση, αλλά είχε αστοχήσει πλήρως.

Μαρτυρίες συμμαθητών

Ένας από τους συμμαθητές του, ο Τζέιμισον Μέρφι, υποστήριξε ότι ο Κρουκς είχε χάσει τον στόχο για περίπου έξι μέτρα. «Έλαβε μέρος στα δοκιμαστικά και ήταν τόσο κωμικά κακή η βολή του που δεν μπήκε ποτέ στην ομάδα και αποχώρησε από την πρώτη ημέρα», ανέφερε ο Μέρφι.

トランプ前米大統領銃撃の容疑者の映像 屋根の上で腹ばいに

"Δεν μπορούσε καν να πυροβολήσει"

«Δεν μπορούσε καν να πυροβολήσει. Ήταν μια πολύ άσχημη βολή», είπε ο δεύτερος συμμαθητής του Κρουκς που μίλησε στη New York Post.

Οι δύο νέοι περιέγραψαν, επίσης, τους προβληματισμούς που είχε και ο προπονητής σκοποβολής μετά τη δοκιμή του Κρουκς: «Είχε εκπαιδεύσει ελεύθερους σκοπευτές, οπότε μπορούσε να αντιληφθεί όταν κάποιος δεν ήταν και ο καλύτερος άνθρωπος».

«Είχαμε παρατηρήσει ορισμένα πράγματα που είχε πει ο Τόμας και πώς ερχόταν σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Έλεγε πράγματα που ήταν κάπως ανησυχητικά», πρόσθεσε ο ένας εκ των νέων που μίλησε για τον Κρουκς.

Άλλος συμμαθητής του Κρουκς που μίλησε στο BBC είπε ότι «ήταν στο σχολείο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον που τον γνώριζε καλά. Έμοιαζε πάντως καλό παιδί».

«Δεν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά δεν τον πείραζαν κιόλας ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι σαν αυτό που τον είδαμε τις τελευταίες ημέρες».