Στην Αυστραλία και την Σαμόα πρόκειται να βρεθούν τον ερχόμενο Οκτώβρη ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα καθώς ετοιμάζονται για νέο μακρινό ταξίδι.

Μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Αυστραλίας αλλά και τη Σαμόα, ως μέρος μιας φθινοπωρινής περιοδείας τον Οκτώβριο το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφτεί τα δύο κράτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού η επίσκεψή του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα θα περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Επικράτεια της Καμπέρα και στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στη Σαμόα, θα γιορτάσουν «την ισχυρή διμερή σχέση» μεταξύ του έθνους των νησιών του Ειρηνικού και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ αναμένεται να παραστούν στη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (Chogm) 2024.

 «Οι γιατροί του βασιλιά έχουν συμβουλεύσει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω παράταση του ταξιδιού αυτή τη στιγμή, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσης του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλατιού.

 «Όπως με όλες τις πρόσφατες δεσμεύσεις του, το πρόγραμμά και στις δύο χώρες θα υπόκειται στις συμβουλές των γιατρών και σε οποιεσδήποτε απαραίτητες τροποποιήσεις για λόγους υγείας».

Σύμφωνα με το Hello, η τελευταία επίσκεψη του ζευγαριού στην Αυστραλία ήταν το 2018, όταν εκπροσώπησαν την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Σημειώνεται ότι η Ελισάβετ Β΄ πραγματοποίησε 16 επισκέψεις στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, κάθε μία συνοδευόμενη από τον δούκα του Εδιμβούργου.