Πανικό προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Balduina στη Ρώμη ένας μασκοφόρος άντρας ο οποίος έχει το κεφάλι του καλυμμένο με φύλλα, σαλιάρες μωρού δεμένες στα μπράτσα του και ένα μακρύ μανδύα φτιαγμένο με λευκό σεντόνι σαν «υπερήρωας».

«Τώρα δεν βγαίνουμε πλέον από το σπίτι αν είμαστε μόνοι και συνοδεύουμε και τα παιδιά μας, ειδικά αν είναι κορίτσια», λέει ένας κάτοικος στο Messaggero.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου κυνήγησε μια κοπέλα στους δρόμους. Ήταν οπλισμένος με μια αλυσίδα και η νεαρή γυναίκα βρήκε καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο στη via delle Medaglie d'Oro. Υπάρχουν όμως και άλλα προηγούμενα. «Ο άνδρας μεταφέρθηκε για υποχρεωτική ιατρική περίθαλψη. Μετά από λίγες μέρες ξαναχτύπησε», λέγεται στην περιοχή.

Στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με κατοίκους, παρενόχλησε τρία κορίτσια με σκούτερ. Στη via Damiano Chiesa πέταξε ένα άλλο σκούτερ σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κατέστρεψε τους προβολείς των άλλων παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Εμφανίστηκε στη γειτονιά πριν από μερικές εβδομάδες. Πριν, φαινόταν σαν ένας «κανονικός» άστεγος και ορισμένοι κάτοικοι του έδιναν και φαγητό. «Επιτίθεται κυρίως στις γυναίκες. Από την προφορά πιστεύουμε ότι είναι ανατολικοευρωπαίος. Προσβάλλει με τα λόγια του και γίνεται αμέσως επιθετικός».



Ο άνδρας κοιμάται στο σταθμό Balduina. Φεύγει μόνο το βράδυ, όταν η γειτονιά αδειάζει. «Έχουμε γίνει φυλακισμένοι εξαιτίας ενός ανθρώπου με εμφανή προβλήματα που πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε άλλες επικίνδυνες αντιδράσεις», καταλήγουν οι περίοικοι.