Πάνω από 100 δελφίνια εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή του Κέιπ Κοντ στις ΗΠΑ στις 28 Ιουνίου, τα οποία είχαν προσαράξει στην περιοχή για απροσδιόριστους μέχρι στιγμή λόγους.

Σύμφωνα με τον Independent, στο παρελθόν είχαν καταγραφεί δύο αντίστοιχα περιστατικά σε Χαβάη και Φλόριντα Κις, όπου τα δελφίνια είχαν παρατηρηθεί να κάνουν σχηματισμούς σε ρηχά νερά,

Ωστόσο, στο Κέιπ Κοντ καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός δελφινιών που ξεβράστηκαν σε ένα μόνο συμβάν, καθιστώντας την προσάραξη τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων, το οποίο βοήθησε στην καθοδήγηση της διάσωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ifaw (@ifawglobal)

Η τελική εξέταση των δεδομένων και των αεροφωτογραφιών αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι συνολικά 146 δελφίνια προσάραξαν στην ακτή, από τα οποία επέζησαν τα 102, τα 37 πέθαναν από φυσικά αίτια, ενώ 7 δελφίνια χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία.

Up to 125 Atlantic white-sided dolphins stranded in Cape Cod waters

Οι διασώστες αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις καθώς προσπαθούσαν να οδηγήσουν τα δελφίνια πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων συνθηκών που προκαλούσε η λάσπη που βρίσκεται στην ακτή και το ότι τα δελφίνια ήταν διασκορπισμένα σε μια μεγάλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων προσπαθειών διάσωσης οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν με τα πόδια, οδηγώντας τα πλάσματα σε βαθύτερα νερά και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μικρές βάρκες εξοπλισμένες με υποβρύχιους πομπούς, οι οποίοι κάνουν θόρυβο για να βοηθήσουν στην προσέλκυση των δελφινιών.

Φωτογραφία από @IFAW Instagram