«Υπάρχουν πολλές απορίες για το πώς συνέβη η επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι μεγάλο πρόβλημα το πώς το κατάφερε αυτό ένας εικοσάχρονος», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «PRIME» και τον Ηλία Σιακαντάρη, ο Χρήστος Μαραφάτσος, υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για τις μειονότητες.

Σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το πώς «κατάφερε ένας εικοσάχρονος οπλισμένος να φτάσει πολύ κοντά, 150 μέτρα, στον υποψήφιο πρόεδρο και υπάρχουν πολλές απορίες για το πώς αυτό συνέβη.

Τόνισε πως είναι ώρα να ξεπεραστούν οι διαφορές και «να ενωθεί ο αμερικανικός λαός» ενώ επισήμανε ότι «υπάρχει ένας άνθρωπος ικανός να τους ενώσει». Ενώ πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή και μετά απ’ αυτά που συνέβησαν, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια ενωτική πρωτοβουλία και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι σε αυτή τη γραμμή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα ότι και οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί έχουν κάνει υπερβολές σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα στηρίζει κατά πλειοψηφία τον Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για προτίμηση στο πρόσωπό του από τρεις στους τέσσερις Ελληνοαμερικανούς.