Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στην Πενσιλβάνια πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε λίγο πριν από  το κλείσιμο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι με επίδεσμο στο αυτί, μετά τον τραυματισμό του από την επίθεση που δέχτηκε, και υψωμένη τη γροθιά του, κάνοντας μια θριαμβευτική είσοδο, υπό τις εκκωφαντικές επευφημίες των παρισταμένων, που σηκώθηκαν όρθιοι για να τον υποδεχτούν μετά την απόπειρα δολοφονίας.

''Θέλουμε τον Τραμπ!'', φώναζαν οι παρευρισκόμενοι 

Όταν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εμφανίστηκε στην οθόνη από τα παρασκήνια και στη συνέχεια, δείχνοντας συγκινημένος, μπήκε στην αρένα και καθώς ο Λι Γκρίνγουντ τραγουδούσε το «God Bless the USA», επικράτησε πανζουρλισμός. «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» και «Θέλουμε τον Τραμπ!», φώναζαν οι παρευρισκόμενοι και σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν και να αποθεώσουν τον Τραμπ.

President Trump Arrives to the Republican National Convention

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ύψωσε τη γροθιά του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Χαιρέτησε, μάλιστα και αρκετά στελέχη του κόμματος. Σημειώνεται πως ο Τραμπ δεν απηύθυνε ομιλία στο συνέδριο.

Στο πλευρό του ήταν και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, ο γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέι ντι Βανς. Ο Τραμπ πήρε και επίσημα το χρίσμα για τις αμερικανικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει εκτόξευση των ποσοστών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και καταβαράθρωση του Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ από το 50% στο 67% και τον Τζο Μπάιντεν στο 27% από 49%.