Η συντετριμμένη χήρα του Κόρεϊ Κομπερατόρε, του ήρωα πυροσβέστη που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, όταν τηλεφώνησε μετά την τραγωδία, είπε στη New York Post.

«Δεν μίλησα με τον Μπάιντεν», είπε η Έλεν Κομπερατόρε από το σπίτι της στην Πενσιλβάνια τη Δευτέρα. «Δεν ήθελα να του μιλήσω. Ο σύζυγός μου ήταν πιστός Ρεπουμπλικανός και δεν θα ήθελε να του μιλήσω» είπε.

Ο Κόρεϊ Κομπερατόρε, ένας εθελοντής πυροσβέστης, παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών, ήταν στη συγκέντρωση του Tραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια το Σάββατο με την οικογένειά του όταν ο 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής Tόμας Μάθιου Κρουκς άνοιξε πυρ. Μια σφαίρα χτύπησε τον πρώην πρόεδρο στο αυτί, δύο συμμετέχοντες στην συγκέντρωση τραυματίστηκαν και ο Κομπερατόρε σκοτώθηκε.

Διαβάστε ακόμα: Μπάιντεν: ''Λάθος'' μου όταν είπα να μπει ο Ντόναλντ Τραμπ στο ''στόχαστρο''

Η κα Κομπερατόρε είπε ότι υποτίθεται ότι ήταν μια «συναρπαστική μέρα» για να στηρίξει η οικογένειά της τον Τραμπ. Όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, ο σύζυγός της φώναξε ενστικτωδώς, «Κάτω» και χρησιμοποίησε το σώμα του για να προστατεύσει την οικογένειά του από τις σφαίρες του ελεύθερου σκοπευτή - γεγονός που του στοίχισε τη ζωή.

Είπε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει - αλλά η κλήση του Μπάιντεν δεν είναι ευπρόσδεκτη. «Δεν έχω καμία κακή διάθεση για τον Τζο Μπάιντεν. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική. «Υποστηρίζω τον Τραμπ. Αυτόν ψηφίζω, αλλά δεν έχω κακή διάθεση απέναντι στον Μπάιντεν», πρόσθεσε. «Δεν έκανε τίποτα κακό στον άντρα μου. Ένα 20χρονο απεχθές παιδί το έκανε».